Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másként emlékszik a kézen lőtt túsz

2007.05.09. 19:18
A hanggránátoktól ijedt meg a túszejtő, aki még azelőtt kézen lőtte, hogy a rendőrök egy lövést is leadtak volna, állítja a Széna téri bankfiókban meglőtt fiatal férfi. A rendőrök szerint a túsz, valószínűleg a stressz miatt, rosszul emlékszik. Azt a fiatalember is elismerte, hogy hiányosak az emlékei, és hogy minden nagyon gyorsan történt.

A rendőrség forgatókönyvével ellentétesek az emlékei a Széna téri túszejtésről annak a fiatalembernek, akit a bankrabló kézen lőtt. A TV2-nek nyilatkozó férfi szerint a rendőri beszámolóval szemben nem a rendőrök, hanem a túszejtő lőtt elsőként a bank megrohamozásakor.

A rendőrség szerint a fiatalember emlékszik rosszul, ami nem is meglepő, hiszen őt, mint túszt valószínűleg jobban megviselték az események, mint a profi kommandósokat.

"Megijedt a hanggránátoktól. A második robbanásakor rámfordult a pisztolyával, erre én nekimentem a fegyvernek" - nyilatkozta a férfi a TV2-nek. Mint mondta, magára a dulakodásra nem emlékszik, de a túszejtő eközben lőtte meg a kezét.

Elmondása szerint a rendőrök "Földre!" parancsa csak ezután hangzott el, és ezt követték a rendőrök lövései. "Az egész két másodperc alatt zajlott le" - mondta.

A rendőrök beszámolója szerint a bank megrohamozásakor a kommandósok vezetője lőtt elsőként, de ezzel nem ártalmatlanította a férfit, aki ekkor lőtt a túszba. Ezért kellett az első két lövés után még négyszer meglőni.

A TV2-nek nyilatkozó túsz szerint egyébként a tűszejtő "nem volt normális", és piaszagot árasztott. "Nem tudta mit akar" - mondta, hiszen a túsztárgyaló kérdésére, hogy mit akar, is csak azt tudta válaszolni, hogy "tíz-húsz-harminc milliót, mittudomén".

A bankrablás során megsebeült másik túsz, az asszony, akit combon lőttek, a TV2 értesülései szerint ügyvédet fogadott, hogy tisztázza a rablás körülményeit. A televíziónak nyilatkozó fia azon értetlenkedett, hogy az anyja már a bankrablás közben lépett be a bankba.