Ágnes
-5 °C
2 °C

Másként emlékszik a kézen lőtt túsz

2007.05.09. 19:18
A hanggránátoktól ijedt meg a túszejtő, aki még azelőtt kézen lőtte, hogy a rendőrök egy lövést is leadtak volna, állítja a Széna téri bankfiókban meglőtt fiatal férfi. A rendőrök szerint a túsz, valószínűleg a stressz miatt, rosszul emlékszik. Azt a fiatalember is elismerte, hogy hiányosak az emlékei, és hogy minden nagyon gyorsan történt.

A rendőrség forgatókönyvével ellentétesek az emlékei a Széna téri túszejtésről annak a fiatalembernek, akit a bankrabló kézen lőtt. A TV2-nek nyilatkozó férfi szerint a rendőri beszámolóval szemben nem a rendőrök, hanem a túszejtő lőtt elsőként a bank megrohamozásakor.

A rendőrség szerint a fiatalember emlékszik rosszul, ami nem is meglepő, hiszen őt, mint túszt valószínűleg jobban megviselték az események, mint a profi kommandósokat.

"Megijedt a hanggránátoktól. A második robbanásakor rámfordult a pisztolyával, erre én nekimentem a fegyvernek" - nyilatkozta a férfi a TV2-nek. Mint mondta, magára a dulakodásra nem emlékszik, de a túszejtő eközben lőtte meg a kezét.

Elmondása szerint a rendőrök "Földre!" parancsa csak ezután hangzott el, és ezt követték a rendőrök lövései. "Az egész két másodperc alatt zajlott le" - mondta.

A rendőrök beszámolója szerint a bank megrohamozásakor a kommandósok vezetője lőtt elsőként, de ezzel nem ártalmatlanította a férfit, aki ekkor lőtt a túszba. Ezért kellett az első két lövés után még négyszer meglőni.

A TV2-nek nyilatkozó túsz szerint egyébként a tűszejtő "nem volt normális", és piaszagot árasztott. "Nem tudta mit akar" - mondta, hiszen a túsztárgyaló kérdésére, hogy mit akar, is csak azt tudta válaszolni, hogy "tíz-húsz-harminc milliót, mittudomén".

A bankrablás során megsebeült másik túsz, az asszony, akit combon lőttek, a TV2 értesülései szerint ügyvédet fogadott, hogy tisztázza a rablás körülményeit. A televíziónak nyilatkozó fia azon értetlenkedett, hogy az anyja már a bankrablás közben lépett be a bankba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!