Viola
-5 °C
-2 °C

Mórra vitték a rendőrök W. Róbertet

2007.02.23. 15:04
Kommandósok és rendőrök jelentek meg pénteken Móron az egykori Erste Bank fiókjánál, a móri bankrablás helyszínén bizonyítási eljárásba kezdtek a nyomozók.

Körülbelül ötven rendőr jelent meg a móri bankrablás helyszínén nem sokkal dél után, értesült az MTI egy helyszínen tartózkodó szemtanútól. Egy olvasó az Indexnek is jelezte, hogy "újra helyszínelnek a rendőrök Móron", a történésekről fényképeket is küldött.


A megérkezés: W. Róbert a rendőrök gyűrűjében

Körülbelül 20-30 rendőr kerítette körbe a régi Erste bank helyszínét, olyan 100-200 méteres körben, tudtuk meg olvasónktól. A bank bejáratát 4-5 fegyveres kommandós őrizte, miközben bent voltak a nyomozók a gyanúsítottal. A környéken teljes zárlat volt, a lezárt körbe nem engedtek be senkit délelött 11 és délután 14 óra között. Amikor végeztek Pusztavám felé indult el a konvoj, azon az úton, ami Tatabánya felé vezet, és ott is megálltak egy erdős részen, derült ki egy másik szemtanú beszámolójából.

W. Róbertet, a móri bankrablás egyik gyanúsítottját láncon vezették elő a helyszínen, hogy megpróbálják rekonstruálni az öt éve történt bűncselekményt. A rendőrök miután lezárták a területet, csak az ott lakókat engedték be, de őket hazáig kísérték, idegenek pedig nem léphettek a vizsgálati helyszínre. A képeken jól látszik, hogy W. Róbert fejére csuklyát húztak, és több rendőr kíséretében vezették a bankfiók épületéhez.


Indulás az egykori bankfiók felé

A Gyorskocsi utcából Mórra szállították W. Róbertet, hogy ott rekonstruálják az egykori Erste Bank fiókban történteket, értesült a HavariaPress is.

A 2002-es mészárlás rekonstrukciója rendkívüli biztosítás mellett zajlott: rendőrségi helikopter körözött folyamatosan a város felett, és a volt banképület környékét rendőrök biztosították, tucatnyi rendőrautó foglalta el a jelenleg műszaki kisáruházként üzemelő épület mögötti utcát, a környéket pedig lassan ellepték az érdeklődők, jelentette a Havaria Press.


Kommandósok kísérik a gyanúsítottat

Az egy hete elfogott két gyanúsított a rendőrök továbbra is izoláltan tartják fogva, kihallgatásukat külön végzik, és rendkívüli módon ügyelnek arra, hogy egyikük se tudja, mit vallott a másik. W. Róbertet a Gyorskocsi utcában, míg N. Lászlót a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai központjában tartják fogva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!