Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vegyi fegyverek

2002.03.27. 17:04
Spriccelős vagy csurgatós? Nyuszis vagy aranyozott? Milyen kölnivel locsoljunk, ha egyáltalán? Tesztünk választ ad mindenre.
A locsolókölnik a címke tanúsága szerint alkoholból és illatanyagból állnak, éppúgy, mint a márkás parfümök. Eltérés köztük csupán az illatanyagban mutatkozik, ez az eltérés azonban markáns. A locsolókölnik célközönsége azonnali hatást vár a pénzéért, és ez a hatás tüsszögés, fejfájás, súlyosabb esetben allergiás roham formájában azonnal mutatkozik a célszemélyen.

Spriccelős vagy csurgatós?

Az Index Pacsuliügyi Albizottsága próbavásárlásai során megállapította, hogy a kölnik csomagolásuk szerint kétféle típusba sorolhatók: spriccelős és csurgatós. Míg a spriccelős azon finomlelkű férfiaknak ajánlható, akik használat után visszahajtják a vécédeszkát, a klasszikus csurgatós változat nem szab korlátokat a locsolásnak. Elvetemültebbek egy négysoros versike elszavalása közben akár féldeci pacsulit is képesek az ellenség nyakába önteni.

Nyúlból illik csurgatni

Oldskool locsolók nem is próbálkoznak spricceléssel, megmaradnak a csurgatásnál. A drogériákban 16 és 45 milliliteres kiszerelésben is kapható a nyuszipofával ellátott, "locsoló kölni" (sic) márkanevet viselő szubsztancia.

A legolcsóbb, 99 forintos kölni zöld és piros nyulas változatban is kapható a drogériákban. Tesztelőink szerint a piros nyulas üvegben rejlő sárga folyadék illatában a hajlakkra és a nyolcvanas évekre emlékeztet, a zöld ellenben mosdás helyett alkalmazott férfidezodorok szagvilágát idézi. Takarékosabb locsolóknak ajánlott féldecis változata, mely dianás cukor szagát árasztja.

Spriccelnek az öregasszonyok

Egy árkategóriával feljebb lépve elérkezünk a 150 és 300 forint közötti árú spriccelős kölnikhez. Tesztelőink két típust vizsgáltak, melyet - írásos termékinformáció híján - mindössze csomagolásuk színe különböztet meg. No meg az illat.

Egy újlipótvárosi illatszerboltban bukkantunk az aranykupakos, színtelen folyadékot tartalmazó üvegre és kék színű társára. Az üveget szagolgatva feltűnt a kék folyadék visszafogott tisztítószer-illata, mely a Lufthansa gépein használatos kézmosóra emlékeztet. Az arany üvegcse tartalma áporodott púderszagot árasztott - a kereskedő szerint a kerületi nyugdíjasok parfüm helyett veszik. Szegények.

Emberi fogyasztásra nem ajánlott

Tesztelőink elkövették azt a hibát, hogy megpróbálták emberi bőrre alkalmazni a szubsztanciákat, melyek elképesztően intenzív szagot kezdtek árasztani. Valódi különbség ekkor már nem volt felfedezhető az egyes folyadékok szaga között, és eltávolításuk is egyforma nehézségekbe ütközött. A metró utasai még három kézmosás után is elhúzódtak munkatársainktól. A locsolókölni használatát emiatt húsvét előtt nem javasoljuk, sőt igazából akkor sem. Ha jók akarnak lenni embertársaikhoz, idén ne hódoljanak ennek a barbár szokásnak. Különben is kommunista hagyomány.