Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Vegyi fegyverek

2002.03.27. 17:04
Spriccelős vagy csurgatós? Nyuszis vagy aranyozott? Milyen kölnivel locsoljunk, ha egyáltalán? Tesztünk választ ad mindenre.
A locsolókölnik a címke tanúsága szerint alkoholból és illatanyagból állnak, éppúgy, mint a márkás parfümök. Eltérés köztük csupán az illatanyagban mutatkozik, ez az eltérés azonban markáns. A locsolókölnik célközönsége azonnali hatást vár a pénzéért, és ez a hatás tüsszögés, fejfájás, súlyosabb esetben allergiás roham formájában azonnal mutatkozik a célszemélyen.

Spriccelős vagy csurgatós?

Az Index Pacsuliügyi Albizottsága próbavásárlásai során megállapította, hogy a kölnik csomagolásuk szerint kétféle típusba sorolhatók: spriccelős és csurgatós. Míg a spriccelős azon finomlelkű férfiaknak ajánlható, akik használat után visszahajtják a vécédeszkát, a klasszikus csurgatós változat nem szab korlátokat a locsolásnak. Elvetemültebbek egy négysoros versike elszavalása közben akár féldeci pacsulit is képesek az ellenség nyakába önteni.

Nyúlból illik csurgatni

Oldskool locsolók nem is próbálkoznak spricceléssel, megmaradnak a csurgatásnál. A drogériákban 16 és 45 milliliteres kiszerelésben is kapható a nyuszipofával ellátott, "locsoló kölni" (sic) márkanevet viselő szubsztancia.

A legolcsóbb, 99 forintos kölni zöld és piros nyulas változatban is kapható a drogériákban. Tesztelőink szerint a piros nyulas üvegben rejlő sárga folyadék illatában a hajlakkra és a nyolcvanas évekre emlékeztet, a zöld ellenben mosdás helyett alkalmazott férfidezodorok szagvilágát idézi. Takarékosabb locsolóknak ajánlott féldecis változata, mely dianás cukor szagát árasztja.

Spriccelnek az öregasszonyok

Egy árkategóriával feljebb lépve elérkezünk a 150 és 300 forint közötti árú spriccelős kölnikhez. Tesztelőink két típust vizsgáltak, melyet - írásos termékinformáció híján - mindössze csomagolásuk színe különböztet meg. No meg az illat.

Egy újlipótvárosi illatszerboltban bukkantunk az aranykupakos, színtelen folyadékot tartalmazó üvegre és kék színű társára. Az üveget szagolgatva feltűnt a kék folyadék visszafogott tisztítószer-illata, mely a Lufthansa gépein használatos kézmosóra emlékeztet. Az arany üvegcse tartalma áporodott púderszagot árasztott - a kereskedő szerint a kerületi nyugdíjasok parfüm helyett veszik. Szegények.

Emberi fogyasztásra nem ajánlott

Tesztelőink elkövették azt a hibát, hogy megpróbálták emberi bőrre alkalmazni a szubsztanciákat, melyek elképesztően intenzív szagot kezdtek árasztani. Valódi különbség ekkor már nem volt felfedezhető az egyes folyadékok szaga között, és eltávolításuk is egyforma nehézségekbe ütközött. A metró utasai még három kézmosás után is elhúzódtak munkatársainktól. A locsolókölni használatát emiatt húsvét előtt nem javasoljuk, sőt igazából akkor sem. Ha jók akarnak lenni embertársaikhoz, idén ne hódoljanak ennek a barbár szokásnak. Különben is kommunista hagyomány.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!