Szilárda
-4 °C
3 °C

Feldarabolta a rabbitanoncot

2004.09.16. 14:15
Szerdán elkezdődött egy darabolós gyilkossággal vádolt meleg férfi tárgyalása. A férfit azzal vádolják, hogy megfojtott, majd feldarabolt egy másik meleg férfit, aki rabbinak készült. A vádlott beismerte tettét, de tagadja, hogy eltervezte volna a gyilkosságot, vallomása szerint hirtelen történtek az események.
Szerdán kezdetét vette egy két évvel ezelőtti gyilkosság tárgyalása Londonban. Az áldozat és a vádlott egy melegbárban találkozott 2002 július harmadikán, a bár személyzete szerint egy ideig együtt italoztak, majd távoztak; később az áldozat feldarabolt tetemét a szemétben találták meg. A gyilkosság körülményeit most szeretné tisztázni a bíróság.

Testrészek a kukában

A rabbinak tanuló harminchét éves német férfi, Andreas Hinz fejét és végtagjait levágták, majd kitették az utcára a szeméttárolóba. A szemétszállítók azonban nem érkeztek időben, így a nyári hőség, a rettenetes szag és a legyek töménytelen mennyisége leplezte le a tetemet, hangzott el szerdán a londoni Southwark királyi bíróságon.

A huszonhét éves vádlottat, Thomas McDowellt a gyilkosság után napokon belül őrizetbe vette a rendőrség, majd a férfi rövid időn belül vallomást is tett, mondta az eljáró ügyész, Michael Lawson. McDowell saját vallomása szerint megfojtotta az áldozatot, miután néhány rúgással ártalmatlanná tette őt.

A gyanúsított lakásán a rendőrség megtalálta az áldozat vérét, jóllehet McDowell igyekezett eltüntetni a gyilkosságra utaló jeleket - ennek ellenére még az áldozat óráját és tárcáját is megtalálta a hatóság.

"minden olyan gyorsan történt"

A 2002. július harmadikai gyilkossággal kapcsolatban a gyanúsított tagadja, hogy kitervelte volna a gyilkosságot, a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés vádját viszont nem. "Egész éjszaka vele üldögéltem... minden olyan gyorsan történt. Nem is értem. Azóta rémálmaim vannak... nem vagyok erőszakos ember" - vallotta McDowell.

Az ügyész arra kérte az esküdteket, vizsgálják meg, hogy a vádlottnak szándékában állt-e megölni Hinzet, vagy csak komoly fájdalmat akart neki okozni.

Véletlen találka a Black Capban

A harminchét éves német Hinz, aki második évét végezte egy rabbiképzőn a gyilkosság idején, az ügyész szerint heti két-három éjszakát töltött el egy melegbárban, a Black Capban. A bár személyzetének visszaemlékezése szerint a skót akcentussal beszélő, tetovált McDowell a gyilkosság éjszakáján ápolatlan és részeg volt, és feldúltan panaszkodott a barátjával való szakítás miatt.

Halálának éjszakáján a szerencsétlenül járt Hinz tizenegy órakor érkezett a bárba, egy ideig egymagában iszogatott, majd beszélgetést kezdeményezett a vádlottal, akivel később távoztak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!