Megint rálőttek egy bankrablóra Budapesten

2006.06.16. 17:30
Ki akartak rabolni egy bankfiókot Budapesten, a X. kerületben péntek kora délután. A rabló az eddig ismert adatok szerint kést szorított az egyik női alkalmazott nyakához, mire a biztonsági őr több lövést adott le rá. A rabló súlyos sérüléseket szenvedett, de a lövések az alkalmazottat is érték, aki szúrt sebeket is kapott.

A rabló péntek délután 2 óra körül lépett a CIB X. kerületi, Kőrösi Csoma Sándor úti bankfiókjába - jelentette a Havaria Press. A 37 éves tápiószecsői férfinél az eddigi adatok szerint nem volt lőfegyver. A rabló először a biztonsági őrhöz fordult, hogy információkat kérjen az ügyintézéshez.

Pár perc telt el, mikor a bankrabló már a pultnál állt, s egy nagyméretű tőrkéssel szorított az egyik alkalmazotthoz, s közben a bevételt követelte. A bank biztonsági őre az alkalmazott sikolyára kapta oda a fejét. Miután felszólította a banditát, több lövést adott le rá.

A forgalmas helyen lévő bankfiók
A forgalmas helyen lévő bankfiók

A lövések a rablót és a bank női alkalmazottját is eltalálták, az utóbbi szúrt sérülést is szenvedett. A dulakodás során a biztonsági őr is könnyebben megsérült.

A lövésekkel leterített rablót életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők. Az alkalmazott sérülései az első információk szerint súlyosak: több sebből vérzett mikor a mentők a helyszínre értek.

Emlékezetes, hogy június 8-án a K&H Bank szigetszentmiklósi fiókjában a biztonsági őr fejbe lőtte az egyik bakrablót, aki azonnal meghalt.

Lőttek a rablók és a biztonsági őrök is
Az elmúlt években többször előfordult, hogy a bankrablások során a fegyvert nem csak fenyegetésre használták. A legsúlyosabb eset 2002-ben a móri bankfiókban történt, amikor a tettesek nyolc embert öltek meg.

2004. február 11. A Tolna megyei Felsőnyéken két fegyveres férfi kirabolta a takarékszövetkezetet, ahonnan közel 3,3 millió forintot vittek el. Menekülés közben rálőttek az üldözésükre indult civil ruhás rendőrre, aki a kezén és az arcán megsebesült. Február 28-án Budapesten elfogták a két bankrablót.

2004. szeptember 20. Budapesten a XI. kerületi Gazdagréti téren levő OTP-bankfiókot egy fegyveres, álarcos férfi akarta kirabolni. A rabló a levegőbe lőtt, ezt követően a biztonsági őr rálőtt a támadóra, aki a helyszínen meghalt.

2005. április 21. Budapesten az Örs vezér téren két álarcos elkövető rálőtt a biztonsági őrre, de pénzt nem sikerült magukkal vinniük. Az őrt - akit hat lövés ért - súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

2005. szeptember 14. Budapesten, a III. kerületi Vízimolnár utcában az Inter-Európa Bank fiókjában egy bukósisakos férfi fegyverrel támadt a biztonsági őrre, akit lábon lőtt, s több lövést is leadott, de más nem sérült meg. A tettes a rabolt pénzzel elmenekült.

2006. március 31. Budapesten a IX. kerületi Üllői úton lévő bankban egy símaszkos támadó lövést adott le, amit a biztonsági őr viszonzott, így a rabló zsákmány nélkül elmenekült.

2006. május 31. Fegyverrel rabolták ki Budapest IV. kerületében, az Árpád úton lévő K and H bankfiókot. A rablás során két biztonsági őr megsérült.

2006. június 8. Szigetszentmiklóson két bukósisakos férfi próbált fegyverrel kirabolni egy K and H Bank irodát. A biztonsági őr előkapta pisztolyát, és rálőtt a támadókra. Az egyik bankrabló súlyosan megsérült, a társa elmenekült. 9-én a rendőrség azonosította a menekült bankrablót.

  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön