Sára, Márió
2 °C
6 °C

Simon apjának ügyvédje az ügyészséget bírálja

2003.12.18. 16:52
Simon Tibor, a brutálisan összevert, és ennek következtében elhunyt labdarúgóedző ügyében a Fővárosi Bíróság februárra tűzte ki a tárgyalást, közölte Kiss István, ügyvéd csütörtöki sajtótájékoztatóján. Simon édesapjának ügyvédje nehezményezi, hogy nem emberöléssel, hanem csak halált okozó testi sértéssel gyanúsítják a négy elkövetőt.
A labdarúgóedző édesapjának ügyvédje nehezményezi, hogy az ügyészség a vádiratban nem emberöléssel, hanem csak az enyhébb büntetéssel fenyegető halált okozó testi sértéssel vádolja a négy elkövetőt. Az ügyvéd szerint azért tűzték ki ilyen késve a tárgyalást, mert a bíróságnak nyomozásba kellett kezdenie, ugyanis a vádirat alkalmatlan volt arra, hogy az alapján megtartsák a tárgyalást. Mint mondta, a bíróság többek között orvos szakértőt, közlekedési szakértőt és hemogenetikust is felkért az ügy vizsgálatára.

Tibit meggyilkolták

Kiss István kijelentette, hogy ezeket a szakértői vizsgálatokat az első napokban el kellett volna végeztetnie az ügyészségnek, mert a vizsgálatok eredményei alapvetően megváltoztatták volna a nyomozást: „Az összes orvosi papír azt támasztja alá, hogy Tibit meggyilkolták.”

Mint mondta, az orvos szakértői vizsgálat szerint nagyon sok ütés, a vádirat szerint viszont mindössze két halálos csapás érte a fején Simon Tibort. A jogász arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyéves késlekedés hátrányos az ügy szempontjából, hiszen a bírósági tárgyaláson nehéz lesz a történteket rekonstruálni, mert a tanúk ennyi idő távlatából már nem fognak olyan pontosan emlékezni a két és fél perc alatt lezajlott eseményre. Úgy vélekedett, hogy az ügyészségnek a tanúkat is meg kellett volna hallgatni az esetet követő napokban, mert akkor pontosabban emlékeztek volna a történtekre.

A felvétel eltűnt

Simon Tibor édesapja elmondta, hogy létezett felvétel nemcsak az utcán, hanem a szórakozóhelyen történtekről is, ezt ugyanis tudomása szerint az üzletvezető levetítette alkalmazottainak, azonban ez a felvétel később eltűnt. Kiss István arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy az ügyészség azért volt hanyag az ügy kezelése során, mert a vádlottak között van egy rendőr is, úgy válaszolt: „Azt gondolom, ez lehet a dolog mögött.”

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, a Matáv-Sopron akkori vezető edzőjét tavaly április 21-én bántalmazták Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában a Café Allure bár előtt. A futballedző két nappal később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részes négy gyanúsított ellen tavaly októberben társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A vád szerint a négy gyanúsított kevesebb mint egy percen belül bántalmazta Simon Tibort, ezért minősülnek társtettesnek. A Fővárosi Bíróság február 18-án kezdi tárgyalni Simon Tibor ügyét.