Piroska
3 °C
4 °C

Két gyanúsítottja van a rendőrpalota elleni támadásnak

2007.02.19. 10:01
Lapértesülés szerint a rendőrség már tudja, hogy kik lőttek rá az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházára. A rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Magyar Hírlap hétfői híre szerint azonosították a rendőrség Teve utcai székházára tüzelőket, két gyanúsított ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. Az értesülést a rendőrség megerősítette, bővebb tájékoztatást hétfőre ígérnek, áll a lapban. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre sem a gyanúsítottak nevét, sem a személyleírását nem hozza nyilvánosságra, jelentette a Havaria Press hírügynökség.

A rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője nem erősítette meg a Magyar Hírlap információját.

A géppisztolyos támadást február 13-án, kedden hajnali egy óra után nem sokkal követték el. Egy 7.62 mm-es kaliberű sorozatlövő gépkarabéllyal rálőttek a rendőrség épületére, a tizenöt lövés a hatodik és a tizenharmadik emelet között tett kárt mintegy tizenöt millió forint értékben a Rendőrpalota üvegfalában és belső berendezésében.


Katt!

Az épületnek van biztosítása, a biztosító azonban terrorcselekmény esetén nem fizet, de egyelőre kérdéses, hogy minek minősítik majd a támadást. A károk helyreállítása folyamatban van, bár a speciális üvegtáblák még nem készültek el, az átlőtt ablakokat addig befóliázták.

A rendőrség továbbra is lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt nyomoz, kilenc nyomozócsoportot állítottak az ügy szálainak felgöngyölésére. Külön telefonvonalat is működtet a rendőrség az üggyel kapcsolatos bejelentések fogadására, úgy tudni, vasárnapig hatvan értékelhető telefonhívást kaptak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!