Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két gyanúsítottja van a rendőrpalota elleni támadásnak

2007.02.19. 10:01
Lapértesülés szerint a rendőrség már tudja, hogy kik lőttek rá az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházára. A rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Magyar Hírlap hétfői híre szerint azonosították a rendőrség Teve utcai székházára tüzelőket, két gyanúsított ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. Az értesülést a rendőrség megerősítette, bővebb tájékoztatást hétfőre ígérnek, áll a lapban. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre sem a gyanúsítottak nevét, sem a személyleírását nem hozza nyilvánosságra, jelentette a Havaria Press hírügynökség.

A rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője nem erősítette meg a Magyar Hírlap információját.

A géppisztolyos támadást február 13-án, kedden hajnali egy óra után nem sokkal követték el. Egy 7.62 mm-es kaliberű sorozatlövő gépkarabéllyal rálőttek a rendőrség épületére, a tizenöt lövés a hatodik és a tizenharmadik emelet között tett kárt mintegy tizenöt millió forint értékben a Rendőrpalota üvegfalában és belső berendezésében.


Katt!

Az épületnek van biztosítása, a biztosító azonban terrorcselekmény esetén nem fizet, de egyelőre kérdéses, hogy minek minősítik majd a támadást. A károk helyreállítása folyamatban van, bár a speciális üvegtáblák még nem készültek el, az átlőtt ablakokat addig befóliázták.

A rendőrség továbbra is lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt nyomoz, kilenc nyomozócsoportot állítottak az ügy szálainak felgöngyölésére. Külön telefonvonalat is működtet a rendőrség az üggyel kapcsolatos bejelentések fogadására, úgy tudni, vasárnapig hatvan értékelhető telefonhívást kaptak.