Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Eltemették a Széna téri túszejtőt

2007.05.25. 16:57
Rendőri biztosítás mellett temették el a Széna téri túszejtőt pénteken délután. A Solymáron tartott rövid szertartáson közel száz ember jelent meg.

Eltemették Solymáron azt a férfit, akit május 4-én közben lőttek le a rendőrök a Széna téri OTP-fiókban. A 40 évet élt férfit Solymáron, római katolikus szertartás keretében temették el ma kora délután. A rövid, alig negyedórás szertartáson közel százan vettek részt, a helyszínt a temető kerítésén kívülről 15-20 gépfegyveres rendőr biztosította.

A túszejtő Cseh István, aki Solymáron élt idős édesapjával, május 4-én délután 4 óra előtt lépett a Széna téri bankfiókba, majd lefegyverezte a biztonsági őrt. Pénzt azonban már nem tudott szerezni, mert a banki alkalmazottak az időzár miatt nem adták neki oda a követelt összeget, így idegességében túszokat ejtett. Mikor két rendőr érkezett a bankhoz, a rabló a túszok nagyobbik részét szabadon engedte, a biztonsági őr és két ügyfél azonban bent ragadtak a bankban.

A túszejtő ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A Nemzeti Nyomozó Iroda kommandósai háromnegyed hat körül hatoltak be a bankfiókba, és lelőtték a túszejtőt. Az akcióban további két ember megsebesült.