Ödön
1 °C
11 °C

Eltemették a Széna téri túszejtőt

2007.05.25. 16:57
Rendőri biztosítás mellett temették el a Széna téri túszejtőt pénteken délután. A Solymáron tartott rövid szertartáson közel száz ember jelent meg.

Eltemették Solymáron azt a férfit, akit május 4-én közben lőttek le a rendőrök a Széna téri OTP-fiókban. A 40 évet élt férfit Solymáron, római katolikus szertartás keretében temették el ma kora délután. A rövid, alig negyedórás szertartáson közel százan vettek részt, a helyszínt a temető kerítésén kívülről 15-20 gépfegyveres rendőr biztosította.

A túszejtő Cseh István, aki Solymáron élt idős édesapjával, május 4-én délután 4 óra előtt lépett a Széna téri bankfiókba, majd lefegyverezte a biztonsági őrt. Pénzt azonban már nem tudott szerezni, mert a banki alkalmazottak az időzár miatt nem adták neki oda a követelt összeget, így idegességében túszokat ejtett. Mikor két rendőr érkezett a bankhoz, a rabló a túszok nagyobbik részét szabadon engedte, a biztonsági őr és két ügyfél azonban bent ragadtak a bankban.

A túszejtő ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A Nemzeti Nyomozó Iroda kommandósai háromnegyed hat körül hatoltak be a bankfiókba, és lelőtték a túszejtőt. Az akcióban további két ember megsebesült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?