18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több mint 25 év börtönt kaphat R. Kelly

GettyImages-1168903008
2022.06.09. 13:59

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly szeptemberben találták bűnösnek mind a kilenc vádpontban R. Kelly énekest, mivel évtizedeken át szexuálisan zaklatott nőket, kisfiúkat és kislányokat egyaránt.

Az ügyészség álláspontja szerint – tekintettel a bűncselekmények súlyosságára – 25 évet meghaladó börtönbüntetés indokolt, továbbá úgy tartják, a zenész visszaélt a hírnevével, és népszerűségét használta fel arra is, hogy eltussolja kétes ügyeit – írja a New York Post.

A nemrég nyilvánosságra került jogi iratból az is kiderül, hogy R. Kelly közel harminc éven át zaklatta áldozatait büntetlenül, de a tetteiért most felelnie kell. Mint kifejtették, mivel az énekes évtizedeken át zsákmányolt ki szexuálisan nőket, kisfiúkat és kislányokat, nagy a valószínűsége annak, hogy ettől a jövőben sem tántorodna el. Számításaik szerint R. Kelly a hetvenes éveiben járna, amikor szabadulna. 

A tárgyalás során 45 tanút hívtak be, hogy vallomást tegyenek arról, hogyan zaklatta őket a zenész. Közlésük szerint R. Kelly még csak megbánást sem tanúsított tette miatt.

Valójában a vádlott több évtizedes bűnözését a narcizmus és az a meggyőződés táplálta, hogy zenei tehetsége felmenti minden olyan kötelezettség alól, hogy törvénytisztelő magatartást tanúsítson 

– közölte az ügyészség.

Jennifer Bonjean, az énekes ügyvédje azzal érvelt, hogy 14 évnél kevesebb börtönbüntetés lenne a reális. Hogy pontosan mi indokolja ezt, arról a jövő héten tervez beszámolni. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: R. Kelly énekes egy bírósági meghallgatáson 2019. szeptember 17-én. Fotó: Antonio Perez / Pool / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport