Döntés született Elvis Presley egyetlen lányának vagyonáról

2023.05.18. 06:05
A bíróságon egyeztek meg Lisa Marie Presley vagyona kapcsán, amelyet a halálát követően egyik gyereke, Riley örökölt volna, ám Priscilla Presley megtámadta a végrendeletet.

Még januárban érkezett a hír, hogy szívmegállás következtében hunyt el Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley, akinek vagyonát illetően később igen összekaptak a családtagjai. Édesanyja, Priscilla Presley a bíróságon támadta meg a végrendelet 2016-os keltezésű kiegészítését, amelyben arról rendelkezett, hogy a halála esetén két gyermeke, Riley Keough és az azóta elhunyt Benjamin Keough legyenek a kedvezményezettek. 

Priscilla Presley – aki korábban lánya egyik bizalmasával, Barry Siegellel együtt örökösként szerepelt – azonban érvénytelennek kiáltotta ki az iratot, amit azzal indokolt, hogy a neve helytelenül van leírva benne, Lisa Marie Presley aláírása elüt a megszokott kézjegyétől, illetve a kiegészítést nem tanúk vagy közjegyző jelenlétében írták alá, így egy beadványban kérte a dokumentum semmissé nyilvánítását.

Bár ez nem történt meg, az ügy bíróságra került, és a minap Priscilla Presley-nek és unokájának sikerült is megegyeznie az örökségről, amely magában foglalja többek között a néhai énekes gracelandi kastélyát és az Elvis Presley Enterprises-részesedést. A TMZ információi szerint a felek jogi csapata kedden jutott megegyezésre, aminek értelmében Priscilla Presley is megkapta a jussát.

A portál forrásai alapján ugyanis a tárgyalást követően Lisa Marie Presley hagyatékából egy meg nem nevezett összeget utaltak el neki, feltehetőleg a vita rendezésére. Mint kiemelték, bár nem tudni pontosan, mennyivel lett gazdagabb Elvis Presley egykori neje, de az biztos, hogy több millió dollárról van szó.