Otthagyta az egyetemet, fél évvel később milliárdos lett a 21 éves nő

2023.06.12. 20:10
Hiába tudtuk eddig is, hogy nem minden a diploma, és egy végzettség nem jelent egyenes utat a jóléthez, mégis mindig rácsodálkozik az ember, amikor valaki az iskolából kibukva vagy azt önszántából otthagyva, saját erejéből válik milliomossá vagy milliárdossá. Inayah története pedig pontosan ilyen. A még mindig csak 21 éves nő az egyetem otthagyását követően fél évvel már egymilliárd forintnak megfelelő vagyont halmozott fel, vállalkozásait pedig azóta csak tovább bővítette.

Gyerekként vagy tinédzserként a legtöbb ember jó eséllyel több alkalommal is hallhatta szülei vagy éppen tanárai szájából azt, hogy ha nem veszi komolyan a tanulást, akkor nem lesz belőle semmi. Kétségtelen, hogy a legkönnyebben az érvényesülhet az életben, és az lehet igazán tehetős, aki széles skálájú tudással rendelkezik, mégis időről időre akadnak olyanok, akik a semmiből, egyetemi vagy középiskolai végzettség nélkül is a leggazdagabbak társaságában találják magukat. 

Mindehhez természetesen jelentős örökség vagy eltartó nélkül talpraesettség és jókora szerencse is kell, azonban ha Mark Zuckerbergre vagy BIll Gatesre gondolunk, egyikük esetében sem beszélhetünk ilyesmiről, ráadásul mindketten kibuktak az iskolából, vagy otthagyták azt – ami persze a sikertörténetük ellenére sem ajánlott... 

Szerencséjére mégis erre a tanácsra hányt fittyet a mindössze 21 éves, névről még nem ismert, újdonsült milliárdos Inayah McMillan, aki az egyetemről való kirúgását követően állítása szerint fél évvel már 3 millió dolláros vagyonra tett szert, azaz egymilliárd forintot sikerült összegyűjtenie – mindezt pedig elmondása szerint önerőből, a nulláról felépítve.

A történetét YouTube-videóban elmesélő nő történetét ugyan mindenféleképpen érdemes fenntartásokkal kezelni, a közösségi oldalakra feltöltött képei és videói azonban valóban arról tanúskodnak, hogy bőven van mit a tejbe aprítania. 

És hogy minek köszönheti a sikerét? 

Elsőre biztosan sokaknak az elmúlt időben rendkívül népszerű pénzkereseti lehetőségnek tartott OnlyFans jutott eszébe, McMillan azonban

állítja: teljesen tisztán, ingatlanügyletekkel tett szert a milliárdos vagyonra. 

Az egyetem nem jött be neki, saját lakás nélkül épített ingatlanbirodalmat

A 21 éves, St. Louis-i nő elmondta, hogy már az egyetem első évében rájött, hogy a hagyományos oktatási rendszer nem felel meg az igényeinek, ezért inkább úgy döntött, hogy saját vállalkozásba kezd, és megpróbálja kihasználni az online marketing és az e-kereskedelem lehetőségeit. 

A kezdetekben emiatt a dropshippinget (a dropshipping egy olyan megrendelésteljesítési módszer, amelynél a vállalkozás nem tartja raktáron az általa értékesített termékeket) és a részvénykereskedést is kipróbálta, ez azonban nem hozott neki átütő sikert. Ezért

úgy döntött, annak ellenére, hogy nem rendelkezik saját lakással, ingatlanok kiadásába vágja a fejszéjét.

Ennél jobban pedig nem is dönthetett volna, ugyanis elmondása szerint mára már 11 olyan ingatlannal rendelkezik, amelyet Airbnb-ként ad ki. 

Kezdetben nem voltak saját ingatlanjaim, ezért bérelnem kellett, de a lakás kiadásából bejövő pénznek köszönhetően beindult a szekér, és mára már összesen 11 Airbnb-vel rendelkezem, amit kiadok. A kezdeti üzleti kudarcaimból sokat tudtam tanulni, megtanultam a bérleti arbitrázs módszerét, amelyet persze eleinte nem igazán értettem. De tanultam, ahogy haladtam, és végül megtaláltam, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem 

– mondta McMillan. 

Az arbitrázs a különböző piacok árkülönbségeinek kihasználását jelenti, lényegében a kockázatmentes nyereség érdekében.

Havonta 20 milliót is zsebre tehet, már családtagjait is foglalkoztatja

A milliárdos vagyonnak köszönhetően a nő ma már a vállalkozásainak bővítését tervezi, a havonta akár 60 ezer dollárt is elérő Airbnb-s bevételeiből pedig a családtagjainak is van, hogy csurran-cseppen egy kevés. Mindezt azonban csak kemény munkáért cserébe kaphatják meg McMillan legközelebbi hozzátartozói.

Mindenki látta, hogy havonta 40-60 ezer dollárt is keresek, amiből persze mindenki részesedni akar

– emlékezett vissza.

Az ekkor még csak 20 esztendős nő azonban ekkor sem kezdett pénzosztásba, hanem inkább egy újabb üzletbe vágott: tapasztalatainak köszönhetően egy coachingvállalkozást indított, hogy segítsen másoknak is elérni hasonló sikereket, mint amelyeket ő is elért.

Ekkor vette fel az új vállalkozáshoz párját, Bryson Blockert, majd több családtagját, és diákokat is alkalmazni kezdett a cég tevékenységének minél szélesebb körben való elterjedése érdekben. 

Egy hónap alatt 60 ezer dollárt kerestünk az Airbnb-n, majd elkezdtük a coachingprogramot. Szerencsére több családtagomat fel tudtam venni a vállalkozásba, hogy dolgozzanak együtt velem, így pedig a coachingüzlet is hamar bővülni tudott

– mesélte. 

A páros állítólag októberben kereste az első milliót az üzletből, és McMillan szerint továbbra is nyereséges, céljukat pedig, miszerint havi 1 millió dollárt kell keresniük a szolgáltatással, sikerült is elérniük. 

November hónapban már 1 millió dollárt (343 millió forintot) kerestünk, így tavaly év végére már több mint 3 millió dollárt generáltunk az Airbnb-üzletből és a coachingszolgáltatásból

– magyarázta.

A milliárdossá váláshoz természetesen a fenti példa egyáltalán nem jelent kikövezett utat, így nem kell a cikk elolvasása után sem azonnal ebbe vágni a fejszénket, McMillan esetéből azonban biztosan lehet azért tanulni is.

A nő első milliárdjának története az alábbi videóban hallható teljes egészében.