Szörnyű állapotban lehet Galambos Lajos a börtönben

2023.11.30. 17:17
A mulatós zenész áprilisban kezdte meg 3 év 6 hónapos börtönbüntetését a baracskai börtönben. Galambos Lajost már hónapok óta a berettyóújfalui börtönkórházban ápolják. A legfrissebb információk szerint tovább súlyosbodott az állapota, így a mosdóba sem képes már kíséret nélkül kimenni.

Ahogy az Index beszámolt róla, Galambos Lajos idén áprilisban kezdte meg börtönbüntetését. A mulatós zenészt mentő vitte be a baracskai börtönbe, ahol az első naptól kezdve egészségügyi felügyelet alatt tartják. Galambos Lajos az otthonápolás miatt egy kérelmet is beadott a bírósághoz. Az eljárás folyamatban van, így még nem született döntés az ügyben. 

A zenész ügyvédje a Borsnak nyilatkozott arról, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy Galambos Lajost hazaengedjék. A trombitaművész állapota az utóbbi időben is folyamatosan romlott. 

A mosdóba csak kísérő segítésével képes kimenni, emellett drasztikusan lefogyott, mivel nem tud szilárd táplálékot elfogyasztani.

„Jól látható, hogy romlott az állapota, de nem szeretném részletezni, hogy mindennek mik a pontos jelei. Ugyanakkor azt nem tudom megmondani, hogy ez az egészségügyi helyzet milyen módon befolyásolja majd Galambos Lajos fogva tartásának módját vagy idejét″ – nyilatkozta a lapnak Csontos Zsolt ügyvéd. Hozzátette, hogy az ünnepek miatt a december az eddigieknél is nehezebb időszak lesz a mulatós zenésznek. 

Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetésre áram-, gáz- és vízlopási ügye miatt. A mulatós zenész a közel hét évig tartó perben végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére tudomásul vette az ítéletet, bár az utolsó pillanatig remélte, hogy nem kell majd bevonulnia egyik büntetés-végrehajtási intézménybe sem.