Fodor Zsóka elárulta, miért írták ki Magdi anyust a Barátok köztből

TZIHZ20151202018
2023.12.27. 15:24
Reagált az évek óta keringő pletykákra, nem a Barátok közt producerével, Kalamár Tamással megromlott kapcsolata miatt távozott 2009-ben a sikersorozatból Magdi anyus. A karaktert alakító Fodor Zsóka elárulta, Kalamárral azóta is barátok, a távozása mögött pedig egy családi tragédia húzódott.

A magyar televíziózás történetében nem egy olyan pillanat vagy jelenet maradt fent, amelyet még azok is emlegetnek, akik nem is követték nyomon az aktuális alkotásokat. Így ismeri az ország jó része a Szomszédok techzsenijét, Vágási Ferit és a röviditalok rabját, Janka nénit, vagy éppen Berényi Miklós „A kft. én vagyok!” felkiáltását és Magdi anyus tragikus, végzetes balesetét. 

A Fodor Zsóka alakította Magdi anyus a Barátok köztből tizenegy évnyi munka után, 2009-ben távozott. Karaktere a lépcsőházban egy galacsin miatt bukfencezett le több lépcsőfokot, a ház közkedvelt öregasszonyát pedig már nem tudták megmenteni. 

Távozás a sorozat rajongóit megrázta, így számukra érthetően bosszantó volt, amikor az eset után különféle pletykák kaptak szárnya. Például, hogy a ma már 81 éves színésznő amiatt hagyta ott a szériát, mert olyannyira megromlott a kapcsolata a producer Kalamár Tamással, hogy a távozás mellett döntött. 

Ezt a sok éve terjedő szóbeszédet szerette volna egyszer s mindenkorra lezárni a színésznő, aki most a Story magazin legújabb számában elárulta, miért távozott valójában anno a Barátok köztből. 

Ebből egy szó sem igaz. Annyi történt, hogy Tamás egy éven át próbált meggyőzni, maradjak a Barátok köztben, de én tántoríthatatlan voltam. Akkoriban hunyt el anyukám 101 évesen, akinek nemcsak a lánya, hanem a társa, az ápolónője meg minden mása voltam, és vágytam egy könnyebb, másfajta életre. Utazni akartam, színházban játszani. Tamás ezt megértette, elfogadta, és barátok maradtunk

– idézi a lapnak adott interjút a Blikk.

Gyakran gondol a halálra

Fodor Zsóka egy nemrég adásba került interjúban arról is beszélt, hogy édesanyja elvesztése a mai napig hatással van életére, és hogy ő maga is sokat gondol a halálra.

Hozzátette, ha leállna a pörgős életével, biztosan belehalna, azonban nem temeti előre magát, hiszen temérdek terve van még az életben. 

Én, ha leállok, meghalok. Aki leáll, aki azt mondja, hogy nincs előre, és nincs célja, az tönkremegy. Mostanában gyakran gondolok a halálra, nem azért, mert készülök rá, dehogy, csak foglalkoztat a kérdés. Elmennek pályatársaim, és mind nálam fiatalabb. Ilyenkor óhatatlanul is eszembe jut, miután egyedül élek, hogy például éjjel felébredek arra, hogy rosszul vagyok. Pesten például nem tudnék kinek szólni. Emiatt néha elkeseredem, hogy egyedül élek. Abba menekülök, hogy mindig elfoglalom magam, hogy ne gondoljak arra, hogy nincs segítségem. Ha lenne valaki mellettem, az tudna telefonálni a mentőknek. Ha én elesnék a fürdőszobában, beverem a fejemet, mire megtalálnak, össze lehetne söpörni a hamvaimat

– mondta a Palikék Világa by Manna műsorában.

(Borítókép: Fodor Zsóka a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén, 2015. december 2-án. Fotó: Zih Zsolt / MTI / MTVA)