Rácz Jenő: Rettegek ebbe a fertő világba engedni a gyerekemet

2024.02.09. 15:26
Rácz Jenő a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait Novák Katalin köztársasági elnök nagy port kavaró kegyelmi ügyével kapcsolatban. A séf azt írta, „nincs magyarázat, nincs tolerancia és mentség!”.

Hatalmas port kavart a magyar közéletben Novák Katalin köztársasági elnök azon döntése, hogy kegyelmet adottK. Endrének, aki helyettese volt annak az igazgatónak, aki a bicskei gyermekotthonban több kiskorú fiút abuzált regnálása idején. A beosztott próbált nyomást gyakorolni a gyerekekre, hogy vonják vissza vallomásaikat, és hamisan tanúskodjanak.

„Nincs magyarázat, nincs tolerancia és mentség! Pokolba azokkal az emberekkel, akik bántalmazzák a gyermekeinket!” – írta közösségi oldalán Rácz Jenő. A séf elmondása szerint eddig nem is ismerte ezt az ügyet, de miután utánaolvasott, teljesen megdöbbent a történteken.

Mindig megvizsgálom az érem mindkét oldalát, de ennél az esetnél nincs másik oldal! A gyerekeink védelme a legfontosabb!!! Életfogytiglanit érdemelne az összes!!! Kislányos apukaként bevallom, rettegek ebbe a fertő világba engedni a gyerekemet

– fogalmazott Rácz Jenő.

A köztársasági elnök kegyelmével kapcsolatos botrányt követően az ellenzéki pártok Novák Katalin lemondását követelik, a Momentum kordont bontott, és könyveket matricázott, az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja, és leragasztott szájú plüssfigurákat ragasztottak több Fidesz-irodára is.

Novák Katalin kedden újságírói kérdésre azt mondta, hogy „az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”.

Alkotmánymódosítás

Csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tett a bicskei pedofilügyben hozott köztársasági elnöki kegyelmi döntéssel összefüggésben. A miniszterelnök bejelentette: alkotmánymódosítást nyújtott be a kormány nevében, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. Ideje rendezni ezt a kérdést.

Miután végigsöpört a hír a magyar nyilvánosságon, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédjét, a közvélemény mellett az ellenzéki pártok is reagáltak a nagy felháborodást kiváltó ügyre, és konkrét javaslatokkal is éltek, ebben a cikkünkben összegyűjtöttük ezeket.

A kegyelmi ügy kirobbanását követően Gundel Takács Gábor műsorvezető, Lackfi János költő és Szörényi Levente zenész is bejelentette, hogy Novák Katalin kegyelmi döntése, valamint az azt övező felháborodás nyomán távozik a köztársasági elnök tanácsadó testületéből. Tomán Szabina üzletasszony nem jelentette be kilépését, de azt üzente, hogy nem lesz cinkos.