Bizarr hobbit talált András herceg

2024.08.25. 17:01
A kegyvesztett András herceg szabadidejében az eget kémleli, illetve azon weboldalakat, ahol nyomon tudja követni a repülőjáratokat. A királyi sarj egyébként maga is képzett helikopterpilóta, így nem meglepő, hogy érdeklik a repülők.

Már évek teltek el azóta, hogy András herceget a királyi család kegyvesztett tagjaként megfosztották királyi és katonai címeitől, így közfeladatokat sem végezhet többé. A helyzetén csak még tovább rontott, hogy Virginia Roberts Guiffre – aki szexuális zaklatással vádolta meg őt – beperelte, majd csak peren kívül tudtak megegyezni egy nem nyilvánosságra hozott összegben, ami egyes információk szerint 12 millió font lehetett.

A királyi sarj azóta ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, ami nem véletlen, mivel a família legkevésbé népszerű tagja. A szigetország lakóinak egy része máig nem bocsátott meg neki amiatt, hogy foltot ejtett a család becsületén – ahogy valószínűleg a rokonai sem.

Legutóbb attól volt hangos a sajtó vele kapcsolatban, hogy a király, III. Károly kilakoltathatja őt a windsori birtokon álló Royal Lodge-ból, és áthelyezheti a Frogmore Cottage-ba, amit egyébként II. Erzsébet nászajándékként szánt Harry hercegnek és Meghan Markle-nek, akik minden alkalommal itt szálltak meg, amikor Londonban jártak. A közfeladatokból kimaradó András herceg munka híján viszonylag sokat tartózkodik otthonában, és most az is kiderült, mivel tölti az időt. 

Daily Mail információi szerint a herceg napjainak nagy részét az teszi ki, hogy órákon át online, egy alkalmazáson keresztül követi a repülőjáratok felszállását és leszállását szerte a világon, köztük a közeli londoni Heathrow repülőtéren.

A királyi sarj nagy fokú érdeklődése a repülők iránt egyébként nem új keletű, mivel a Királyi Haditengerészet helikopterpilótájaként szolgált korábban, például az 1982-es falklandi háború idején is. 

Ahogy arról egy forrás a lapnak beszámolt, a járatokat még a számítógépéről is kivetíti egy nagy képernyőre, így valós időben követheti őket. Kérdéses viszont, hogy meddig élvezheti ezt az elfoglaltságot a Royal Lodge-ból, mivel III. Károly nemrég elbocsátotta tízfős biztonsági csapatát is, akik ősztől már nem állnak a rendelkezésére, így valószínűleg hamarosan tényleg sor kerül a költözésre.