A Vs.hu volt főszerkesztője cáfolja Matolcsyt

2016.05.18. 21:32

Korábban is számtalan cikkből lehetett sejteni, hogy Szemerey Tamásé, Matolcsy unokatestvéréé a Vs.hu nevű újság, és, hogy ő áll az Origo.hu felvásárlása mögött is, legalábbis az ő érdekeltségei. Évekig nem is próbálta cáfolni ezt Szemerey, hogy ő áll tulajdonosként a New Wave Media és New Wave Productions Kft.-k mögött, egyebek mellett egy Száraz István nevű strómanon keresztül. 

Az ügy akkor vált érdekesebbé, amikor kiderült, hogy Matolcsy talicskával kezdett közpént hordani az alapítványain keresztül a New Wave Kft.-knek. Egyrészről 610 millió forint közpénzt utaltak különböző támogatások címén ennek a cégnek, majd a jegybanki hitelprogramból is csorgott még félmilliárd közpénz a szerencsés újságnak. Miközben a jegybank elég értelmetlennek tűnő hirdetésekkel is durván kitömte a Vs.hu-t, Magyarország történetének legnagyobb és talán legértelmetlenebb, hatmilliárdos állami reklámkampányából.

Szemerey Tamás
Szemerey Tamás
Fotó: napi.hu

Miután nem csak etikai problémákat vet fel, ha Matolcsy az unokatestvérének kezdi el kiszervezni milliárdos léptékben a jegybank pénzét, a sarokba szorult Szemerey hirtelen bejelentette, hogy ő semmilyen módon nem tulajdonosa újságoknak, ki is tettek erről egy egyértelmű közleményt.  Nemrég Matolcsy is elmondta a parlamentben, hogy ezek a cégek nem az unokatesvéréé, aki ezt állítja, blöfföl.

Most viszont a Magyar Narancs szerint

a saját volt főszerkesztője cáfolta

Szemereyt, és így Matolcsyt is. A lapnak Kerényi György korábbi főszerkesztő nem akart hosszan nyilatkozni, de annyit elismert, hogy Szemerey Tamás valóban járt a szerkesztőségben, és akkor "tulajdonosként tárgyalt és beszélt vele."

A Magyar Narancs azt állítja, hogy tucatnyi volt újságíró és alkalmazott szólal majd meg a holnap megjelenő cikkükben, akik mind azt erősítik meg, hogy Szemereyt ismerhették meg a valódi tulajdonosként. Egy akkor ügyeletben dolgozó újságíró újságíró így mesélt a lapnak Szemerey szerkesztőségi látogatásáról:

Pistivel jött, körbenézett, aztán bementek a tárgyalóba Kerényivel beszélni. Miután elment, Kerényi azt mondta, hogy ő a gazda.

 Ezek alapján vagy Szemerey Tamás és Matolcsy György hazudik, vagy a volt főszerkesztő és a nyilatkozó újságírók.