Mészárosék megvennék a Telenort

2018.02.15. 23:57

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. – erről beszélt a társaság elnök-vezérigazgatója és Mészáros Lőrinc társtulajdonosa, Jászai Gellért az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. Jászai elmondta:

ha valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, a Konzum számára továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés.

Az elnök-vezérigazgató a Telenor esetleges felvásárlásával kapcsolatos „piaci pletykákkal” kapcsolatban közölte: „A Konzum Nyrt. a tavalyi év végén közzétett egy stratégiát, ami még nem egy részletesen lebontott ágazati stratégia volt, de abban az informatika részeként a telekommunikáció is megjelent mint a számunkra érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág. Ezt meg tudom erősíteni, ez most is érdekes a számunkra. (...) A piaci információk szerint mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni, (...) ha valóban van egy ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet ez a potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem." 

Jászai szerint emellett a banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnének. Ebben már most is egyre nagyobb részesedése van a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, egyre csak terjeszkedő cégcsoportnak, hiszen a Konzum az MKB Bank 49 százalékos tulajdonosa, nemrég pedig a CIG Pannónia Biztosítóba is bevásárolta magát. Emellett van már egy szállodalánca, ( a Hunguest Hotel), egy ingatlanbefektetési cége, (az Appeninn) és még egy erőművekkel foglalkozó vállalata is (a KPRIA Magyarország Zrt.)

Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum Nyrt. érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, Jászai azt mondta: a kérdés ma még nem aktuális. „Ha egyszer aktuális lesz, akkor lesz érdemes feltenni.” Az elnök-vezérigazgató ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a Konzum minden olyan stratégiai iparágban, amelyben jelen van, szeretne tovább fejlődni és növekedni.