Csányi Bigéről: Könnyebb másra mutogatni, mint beismerni, hogy hibázott

2020.05.15. 19:23

Többször vádolt már Bige úr azzal, hogy meg akartuk szerezni a cégét, de amint  kijelentettem már korábban és egyértelműen, nem kívánom megvásárolni a Nitrogénműveket – reagált Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Bige László állításaira az Inforádió Aréna műsorának adott interjújában.

A héten derült ki, hogy a milliárdos műtrárgyakirály Bige Lászlót, Magyarország egyik leggazdagabb emberét vesztegetéssel vádolják. A vádakra egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott, meglehetősen hosszú és különös közleményben reagált, amelyben egyebek mellett arról ír, hogy a hatóságok bevonásával szisztematikus hadjárat zajlik ellene, amelynek irányítója szerinte egyértelműen Csányi Sándor. Az ügyről, és magáról Bigéről korábban ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Csányi most az interjúban azt mondta, ha jól látta a cikkeket, egy bűnügyről van szó, a kezelése a vádlottnak és a hatóságoknak, a bíróságoknak a dolga, ő "nem érdekelt, nem is volt érdekelt" a cég megvásárlásában.

"Ha valaki megnézi egyébként ennek a cégnek a mérlegét, és ért hozzá, akkor rájöhet, hogy nem is érné meg megvásárolni" - mondta. Bige többször vádolta már Csányit azzal, hogy meg akarta szerezni a cégét, például felmondtak OTP-hiteleket.

"Többször kértük, tegye lehetővé, hogy a bank a banktitkokat nyilvánosságra hozza az ő hitelével kapcsolatban. Mert nagyon könnyű és kényelmes szituáció, hogy ő vádaskodhat, mi pedig – betartva a banktitokkal kapcsolatos szabályozásokat – nem mondhatunk semmit. A lényeg az, hogy ezzel kapcsolatosan beperelt bennünket, de elveszítette, a bíróság nekünk adott igazat. Tehát az OTP szabályszerűen járt el" - mondta az interjúban a bankvezér.

"Általában, ha valaki elkövet egy hibát, akkor könnyebb másra mutogatni, minthogy beismerje, hogy ő hibázott. Ennyit szeretnék csak reagálni" - mondta Csányi, aki állítása szerint sokat gondolkodott arról, hogy beperelje-e Bigét hitelrontásért, "meg mindenféle jogcímen", de azt gondolja, hogy az egész ügy nem ér annyit, hogy ezzel foglalkozzon.