Megvan, melyik üzletek lesznek biztosan zárva december 24-én

B RKL20220709013
2023.12.09. 08:47
Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat.

A Penny Market Kft. vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja – közölték az áruházak az MTI-vel.

Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzletük zárva tart december 24-én.

A társaság közleményében a család fontosságára hivatkozott, amikor úgy döntöttek, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuk számára szabadnapot biztosítanak. Vásárlóik érdekeit is szem előtt tartják, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak.

A Spar néhány üzlete nyitva marad

A Spar Magyarország azt közölte, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében

december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az INTERSPARokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én déli 12 óráig, így azok a munkatársak, akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalék túlórapótlékban részesülnek – közölte a vállalat.

A franchise-üzletek – SPAR partner, SPAR market , valamint a töltőállomásokon található egységek  OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR  maguk döntenek a nyitvatartásról.

A JYSK és a Diego is bezár

A JYSK dán lakberendezési kiskereskedelmi lánc mind a 94 magyarországi áruháza zárva tart december 24-én. A JYSK üzletei 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte – közölte a cég.

A magyar tulajdonú Diego teljes magyarországi bolthálózata december 24-én és 31-én is zárva lesz. Mint írták, idén egységesen döntöttek a zárvatartásról a lakberendezési üzleteket üzemeltető franchise-partnereik, míg a korábbi években erről egyedileg határozott a Diego 100 magyarországi üzletét működtető közel 80 magyar családi vállalkozás.

A lakberendezési áruházak közül korábban az OBI és az XXXLutz áruházak is karácsonyi boltzárat jelentettek be december 24-re.

A bevásárlóközpontok keresztül húzhatják a Rossmann számításait

A Rossmann a cég honlapján azt közölte, hogy szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint 200 üzletüket zárva tartják. Hozzátették, hogy zajlik az egyeztetés azokkal a bevásárlóközpontokkal, ahol kötelező érvényű nyitvatartás vonatkozik a Rossmann üzletekre is, a társaság bízik abban, hogy itt is zárva tudnak majd tartani.

Az Aldi szenteste napján is nyitva tart

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát.

Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek. Az áruházaik december 22-én és 23-án a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22 óráig tartanak nyitva – közölte a vállalat.

(Borítókép: Róka László / MTI)