Ervin
14 °C
21 °C

21 ezer forintot takarítunk meg a kötelezőváltással

2006.11.13. 10:13
A kötelezőváltási kampányban pillanatnyilag a Közlekedési Biztosító Egyesület áll az élen, míg a legtöbb szerződést eddig az Allianznál mondták fel. Átlagosan 21 ezer forintot takarítanak meg az ügyfelek.

A novemberi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány eddig eltelt időszakában a legtöbb szerződést a Köbe szerezte - derül ki a CLB Független Biztosítási Alkusz adataiból. Őt követően sűrűsödik a mezőny, hiszen nem sokkal lemaradva egymástól a Signal, az Uniqua, a MÁV és az OTP Garancia következik. Mint korábban megírtuk, a MÁV új kgfb-szerződést csak december elsejétől fogadhat be, amennyiben persze a PSZÁF nem hosszabbítja meg a moratóriumot.

A legtöbb szerződést eddig az Allianz Hungária Biztosítónál mondták fel, akit a piac második legnagyobb szereplője, a Generali-Providencia Biztosító követ a sorban. Igaz, a két társaság is szerez új ügyfeleket, ám nettó alapon mínuszban vannak. Egyelőre több szerződést veszít a Posta Biztosító, az Union és a K&H.

Az átlagos megtakarítás már most, a kampány elején több mint 21 ezer forint, és ez az összeg folyamatosan nő, ahogy egyre több kötés születik - mutatott rá Mestyán András, a CLB igazgatója. A CLB által működtetett biztositastipp.hu portálon már több mint 200 ezer egyedi felhasználó kérte le jövő évi díját, s az esetek 86 százalékában tudtak legalább 3 ezer forinttal jobb díjat ajánlani, mint amit az ügyfél aktuális biztosítója kínál.

Az elmúlt egy hét statisztikái alapján elmondható, hogy a kgfb-váltás legnagyobb nyertesei a nagyvárosban lakó fiatal vezetők. A biztosítók a 25 év alatti vezetők körében több esetben is 10 százalék feletti díjemelést hajtottak végre, miközben a legkedvezőbb díjakat számukra jellemzően a két biztosító egyesület kínálja. A legolcsóbb és legdrágább ajánlatot adó biztosító díjában 250-300 ezer forintos különbség van, ami váltásra sarkallhatja az autóst.