Auguszta
-4 °C
2 °C

Lantos Csaba távozik az OTP-től

2007.06.28. 09:33
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy Lantos Csaba, a hitelintézet igazgatósági tagja, a retail divíziót irányító vezérigazgató-helyettes munkaviszonya 2007. június 30-ával közös megegyezéssel megszűnik. Utóda Kovács Antal lesz. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Lantos Csaba igazgatósági tagsága is megszűnik, ami a testület működőképességét nem befolyásolja.

A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Lantos Csaba lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról, ugyanakkor a következő évi rendes közgyűlésig az OTP Banka Slovensko Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét betölti.

Saját vállalkozást indít

Lantos Csaba 1986-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász-szociológusként. 1986-88-ig a Budapest Bank Rt.-nél dealer, 1989-94-ig a Creditanstalt Értékpapír Rt. igazgatója, majd 1997-ig ügyvezető igazgató-helyettese és a Creditanstalt Értékpapír Befektetési Alapkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2000-ig a CA IB Értékpapír Rt. vezérigazgatója, 2000 őszétől az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. 1990-től a BÉT Tőzsdetanácsának tagja, 1993-tól a Keler igazgatótanácsának elnöke. 2001-től az OTP Bank Rt. igazgatóságának tagja, az új vezetési struktúrában az OTP termékfejlesztési, értékesítési és árazási bizottságának elnöke, egészen mostanáig.

A pénzügyi szférában eltöltött két évtized után Lantos Csaba mostani tervei szerint saját vállalkozást alapít és tapasztalatait ott hasznosítja majd.

Az OTP Bank vezetése közleményben köszöni meg Lantos Csabának az elvégzett munkát, amellyel jelentősen hozzájárult az OTP Csoport hazai és nemzetközi sikereihez.

Lantos nem teljesített fényesen

Az OTP lakossági üzletágának pénztermelő gépezetté alakításában fontos szerepet játszó Lantos Csaba távozásában minden bizonnyal objektív okok is szerepet játszottak - írja kommentárjában a Portfolio.hu. A lap szerint a Lantos Csaba irányítása alá tartozó területek között több olyan is volt, amelynek teljesítménye nem volt teljes mértékben kompatibilis az OTP Bank feszített terveivel. A bank tavaly mind a befektetési alapkezelés, mind a betétgyűjtés területén gyenge teljesítményt mutatott a kamatadó előtti hajtásban. Nem szerepel túl fényesen a szlovák leánybank, miközben az első negyedéves számok alapján a magyar lakossági üzletág komoly szerepet játszhatott abban, hogy a bank eredményét kizárólag az új szerzemények tudták növelni. Az első negyedévben a hazai kamatmarzs nem alakult túl jól, ami az eredményre is visszahatott. A Portfolio nem tartja kizártnak, hogy a bank legfelsőbb vezetése azért támogatta ezt a döntést, mert a második negyedévben sem megfelelő a divízió teljesítménye.

A Portfolio úgy látja, utódának sem lesz könnyű feladata, hiszen az OTP Bankon tőzsdei cégként hatalmas a teljesítménykényszer. Kovács Antalnak minden bizonnyal elsősorban a hazai lakossági üzletágat kell dinamizálnia, így az egyre erősödő versenyben napról napra nehezebb dolga lesz. A szakember személyében Csányi Sándor az OTP működését jól ismerő vezetőt választott a lakossági divízió élére. Kovács Antal a dél-dunántúli régió vezetőjeként és fb-tagként vett részt eddig a csoport életében.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft