Móric
10 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Megszűnik a Supersize menü

2004.03.03. 13:49
A McDonald's megszünteti az Supersize menüt, mely már az étteremlánc egy ismertetőjévé vált. A vállalatóriás fokozatosan szünteti meg a nagyobb sült krumplival és nagyobb üdítővel kapható menüket 13 ezer étterméből. A Supersize menük az év végére teljesen eltűnnek a kínálatból.
Az év végére megszünteti a Supersize menüket a McDonald's - tudta meg az AP hírügynökség. Ennek legfőbb oka, hogy a vállalat szeretné leegyszerűsíteni a menük rendszerét - nyilatkozta Walt Riker szóvivő.

"Egyél okosan, élj aktívan"

Az AP szerint ugyanakkor nagyobb krumplival és nagyobb üdítővel kapható menüket azért vonják ki a forgalomból, mert nagy volt a nyomás az egészséges táplálkozást követelők részéről. A lépés része a McDonald's "Egyél okosan, élj aktívan" akciójának.

Az étteremlánc tavaly sikeresen vezetett be kínálatába több salátafajtát, és a jövőben több gyümölcsöt, zöldséget és joghurtfajtákat szeretne árulni. A cég továbbra is árusít majd "nagy krumplit", és "nagy üdítőt". Ezen kívül további változásokra is lehet számítani, de ezeket még nem hozták nyilvánosságra.

Perek és filmek

Az étteremlánc ellen az elmúlt években több per indult, melyben azt állítják, hogy a hamburgerek miatt híztak el. Egy dokumentumfilm is a cég negatív hírnevét öregbítette: a film készítője egy hónapon át kizárólag McDonald's ételeket evett, emiatt azonban jelentősen megromlott az egészsége. Az alkotás a legjobb rendezésért kapott díjat a Sundance filmfesztiválon.

Az óriásvállalat szóvivője szerint azonban a mostani döntésnek semmi köze a filmhez. A cég szerint ez egy "supersize" csúsztatás, hiszen az éttermekben fontos a minőség, választék és változatosság.