Megnyílt a világ legmagasabban lévő étterme

2011.01.23. 18:20

Hivatalosan megnyitották vasárnap, Dubaiban a világ legmagasabb épületének 122-ik szintjén lévő luxuséttermet. A 422 méter magasan lévő vendéglátóhely ezzel a világ legmagasabb étterme címmel rendelkezik.

Az antennaárboccal együtt 828 méter magas épület, a Burj Kalifa étterme az építtető szerint"a világ egyik legjobb helye, ahol luxusételekkel és különleges élményekkel várják a vendégeket". A kilátó alatt két szinttel épült étterem 210 vendég befogadására alkalmas. Tágas előcsarnokából nyílik a fő étterem, amelyhez szeparék, illetve privát étkező helyek csatlakoznak a konyhákkal együtt.

A 2010. január 4-én felavatott világrekorder épület tetején lévő kilátóból állítólag 95 kilométerre is ellátni. A 124-ik szinten található kilátóban 27 dollárnak megfelelő dirhamért lehet élvezni a látványt. A szupertoronyban luxuslakások, luxusirodák és az olasz divattervező, Giorgio Armani közreműködésével készült luxusszálloda kapott helyett. Ezeken kívül négy uszoda, számos étterem, kávézó és sportlétesítmény is van az épületben.