16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Könyvelési csalással vádolják az amerikai alelnököt

2002.07.10. 12:44
Egy korrupcióellenes szervezet azzal vádolja az amerikai alelnököt, hogy cégvezetőként olyan könyvviteli praktikákat alkalmazott, amelyek révén cége papírjai alaposan felértékelődtek.
A Judicial Watch nevű csoport szerint Dick Cheney a kilencvenes években a Halliburton igazgatójaként törvénytelen eszközöket alkalmazott, és megtévesztette a befektetőket - közölte a BBC. A Halliburton szóvivője a hírre reagálva csak annyit mondott: "Nem hisszük, hogy ezzel az üggyel érdemes lenne foglalkozni."

Az energiaprogram is érdekli a szervezetet

A szervezet a dallasi bíróságon benyújtott keresetével azt is szeretné elérni, hogy betekinthessen a Fehér Ház energiaprogramját kidolgozó munkacsoport papírjaiba. A csoportot annak idején Cheney vezette, és a programot a demokraták és környezetvédők egyaránt élesen bírálták.

Bush szigorítana

Bush elnök kedden jelentette be, hogy a Fehér Ház azt szeretné, ha a jelenlegi 5 évről 10 évre növelnék a vállalati szektorban elkövetett, minősített könyvviteli csalások legmagasabb börtönbüntetési tételét. Ugyanakkor időről időre előkerül az elnök tizenkét évvel ezelőtti részvényeladási ügye is - akkor Bush a Harken Energy Corporation igazgatójaként úgy adta el Harken-részvényeit, hogy az eladás után nyolc nappal a papírok értéke a felére zuhant, miután kiderült, hogy a cég vesztesége a tervezett nyolcszorosa.  • Tippek
  • Hírek