Árpád
-2 °C
3 °C

Halálos lehet az ebéd utáni munka

2002.08.05. 11:43
Egy kínai orvosi lap szerint az ebéd utáni intenzív szellemi munka álmatlanságot, rosszullétet okoz, sőt fokozza az agyvérzés valószínűségét.
A Health Times szerint a hagyományos kínai ebéd utáni szundikálás a piaci reformok, a magáncégek szaporodása miatt komoly veszélybe került. A lap ismerteti egy harmincéves férfi esetét, aki álmatlanság, szédülés, gyengeség és memóriazavar miatt fordult orvoshoz.

Sűrű lesz a vér

A férfit kezelő doktorok hamar rájöttek, hogy paciensük a rendszeres ebéd utáni intenzív szellemi munka következményeitől szenved. Az orvosok szerint evés után besűrűsödik a vér, és ez más kockázati tényezőkkel (munka) kombinálva akár szélhűdéshez is vezethet.

Az Index Munkabiztonsági Szakbizottságának ajánlása szerint a dolgozók az alvást csocsózással vagy online capoeirával (szigorúan nem a gép, hanem kollégák ellen) is kiválthatják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?