Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Őrizetbe vették a WorldCom két vezetőjét

2002.08.02. 00:01
Csütörtökön őrizetbe vették a csődbe ment távközlési szolgáltató két volt vezetőjét - közölte a CNN. Scott Sullivan pénzügyi igazgatót és David Myers pénzügyi ellenőrt hétrendbeli csalással vádolják.
John Ashcroft igazságügyi miniszter közölte: a két vádlott hatvanöt éves börtönbüntetést is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja őket. Sullivan óvadékát tízmillió, Myersét kétmillió dollárban állapította meg a New York-i bíróság.

Sullivant és Myerst azzal vádolják, hogy tevékenyen közreműködtek cégük könyvelési csalássorozatában: a vállalatnál 3,8 milliárd dollárnyi működési költséget tőkekihelyezésként tüntettek fel - e nélkül a WorldCom nettó veszteséget lett volna kénytelen kimutatni.

Csődvédelem

A 41 milliárd dolláros adósságot felhalmozó vállalat július 21-én késő este csődvédelemért folyamodott az egyik New York-i kerületi bíróságon. Az Egyesült Államok második legnagyobb távolsági szolgáltatásokra specializálódott távközlési vállalata a lépéssel átvette az Enrontól a "legnagyobb csőd" vándorserleget.

A csődvédelem ideje alatt a WorldComnak lehetősége lesz arra, hogy a pénzük után futó hitelezőktől védetten tervet dolgozzon ki a vállalat átszervezésére és a megpróbálja rendbe tenni pénzügyeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!