Biciklis gyilkos lőtte le George H. W. Bush volt szívsebészét

2018.07.21. 09:20

Péntek reggel agyonlőttek egy sebészt a houstoni Texas Medical Center közelében. Dr. Mark Hausknechtet biciklizés közben lőtte le egy mellé hajtó kerékpáros. Hausknecht műtötte többek között George H. W. Bush volt amerikai elnököt is.

Hausknecht és a fegyveres egyaránt kerékpárral hajtottak a houstoni South Main Streeten, helyi idő szerint reggel 9 körül. A 65 éves Hausknecht észak felé tekert, amikor a biciklis merénylő mellé gurult, majd két lövést adott le rá, és eltekert.

Hausknechtet kórházba szállították, majd rövidesen halottnak nyilvánították.

Troy Finner rendőrfőnök szerint nem tisztázott, hogy a gyilkos szándékosan hajtotta végre a tettét, vagy véletlenszerűen választotta ki az áldozatát. Néhányan látták a gyilkosságot, és állítólag videofelvétel is készült az esetről.

Az elkövető harminc év körüli, fehér vagy spanyol férfi. Halványsárga baseballsapkát, szürke melegítőfelsőt és kekszínű sortot viselt.

Jim McGrath, a 94 éves exelnök korábbi szóvivője szerint Busht nagyon elkeserítette, hogy dr. Hausknecht ilyen tragikus módon vesztette életét. Az elnök őszinte részvétét tolmácsolta a Hausknecht családnak, valamint egykori kollégáinak és barátainak.

(CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport