Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biciklis gyilkos lőtte le George H. W. Bush volt szívsebészét

2018.07.21. 09:20

Péntek reggel agyonlőttek egy sebészt a houstoni Texas Medical Center közelében. Dr. Mark Hausknechtet biciklizés közben lőtte le egy mellé hajtó kerékpáros. Hausknecht műtötte többek között George H. W. Bush volt amerikai elnököt is.

Hausknecht és a fegyveres egyaránt kerékpárral hajtottak a houstoni South Main Streeten, helyi idő szerint reggel 9 körül. A 65 éves Hausknecht észak felé tekert, amikor a biciklis merénylő mellé gurult, majd két lövést adott le rá, és eltekert.

Hausknechtet kórházba szállították, majd rövidesen halottnak nyilvánították.

Troy Finner rendőrfőnök szerint nem tisztázott, hogy a gyilkos szándékosan hajtotta végre a tettét, vagy véletlenszerűen választotta ki az áldozatát. Néhányan látták a gyilkosságot, és állítólag videofelvétel is készült az esetről.

Az elkövető harminc év körüli, fehér vagy spanyol férfi. Halványsárga baseballsapkát, szürke melegítőfelsőt és kekszínű sortot viselt.

Jim McGrath, a 94 éves exelnök korábbi szóvivője szerint Busht nagyon elkeserítette, hogy dr. Hausknecht ilyen tragikus módon vesztette életét. Az elnök őszinte részvétét tolmácsolta a Hausknecht családnak, valamint egykori kollégáinak és barátainak.

(CNN)