Megtalálták Dzsamál Hasogdzsi maradványait?

2018.10.23. 14:16

Megtalálták a meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait, az angol Sky News forrásai szerint. 

Úgy tudják, hogy az újságíró testét összevagdosták, az arcát pedig eltorzították, hogy ne lehessen felismerni. A maradványokat a szaúdi konzul otthonában, annak kertjében találták meg, írják. 

A helyzet viszont továbbra is ellentmondásos, ugyanis Erdogan török elnök néhány órája még arról beszélt a török parlamentben, hogy a test továbbra sem került elő, és követelte, hogy a szaúdiak árulják el, hova rejtették. 

A maradványok megtalálásáról a Skyon kívül csak egy kínai lap számolt be, de az még Erdogan beszéde előtt volt. Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását a napokban ismerte el Szaúd-Arábia, az ő verziójuk szerint az újságíró összetűzésbe keveredett azokkal, akikkel a isztambuli szaúdi főkonzulátuson találkozott, és ebbe halt bele. 

Erdogan viszont arról beszélt kedden, hogy a szaúdi újságírót meggyilkolását előre kitervelték, és különös kegyetlenséggel hajtották végre, és erre bizonyítékaik is vannak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?