Roszkoszmosz: Az oroszokat már a GPS-ről is le akarják csatlakoztatni

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szombati hírösszefoglalója.

Vége
326D4XW-highres

A legfontosabbak

Németh Tamás
Varga Maja Bernadett
2022.03.19. 05:30
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több mint három hete tart az orosz–ukrán háború. A megszálló orosz erők több kijevi kerületet is elfoglaltak pénteken az ukrán hivatalos információk szerint.

    Megtámadták az Ukrajna nyugati területén található Lviv repülőterét is, és miközben egyre csak emelkedik az áldozatok száma, Vlagyimir Putyin orosz elnök népünnepélyt tartott Krím és Oroszország újraegyesítése alkalmából. Az Európai Unió viszont újabb szankciókkal sújthatja az oroszokat.

    A pénteki eseményekről a napi összefoglalónkat ebben a cikkben, hírösszeállításunkat ide kattintva olvashatja.

  • Az orosz megszállók egy trosztyaneci kórházra lőttek Szumi régióban, ami nagy pusztítást okozott. A Szumi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Dmitrij Zsivickij elmondása szerint a támadásnak nincsenek áldozatai.

    Az orosz fegyveres erők Trosztyanecben folytatják megszállásukat. Lőttek a kórházra, nagy volt a pusztítás, de szerencsére nem halt meg senki

    – írta Zsivickij, aki hangsúlyozta azt is, hogy a térség több településén továbbra is kritikus helyzet áll fenn. Szerinte a megszállók bemennek a falvakba és kifosztják azokat. Vannak kínzási és emberrablási esetek is.

  • Jó reggelt kívánunk a kedves olvasóinknak!

    Az Index szombaton is beszámol Oroszország ukrajnai inváziójáról – kövesse velünk az eseményeket percről percre!