2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Váratlan helyről érte kettős csapás Vlagyimir Putyint, felháborodott a Kreml

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index vasárnapi hírösszefoglalója

Vége
K  AP20230707290

A legfontosabbak

Index
2023.07.09. 06:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyarország területére július 8-án az ukrán–magyar határszakaszon 7640 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 7247 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

    A beléptetettek közül a rendőrség 66 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. 

    Az ukrajnai háború elől 2023. július 8-án nem érkeztek Budapestre vonattal.

  • 31 éves korában meghalt Danyil Semetov orosz labdarúgó-játékvezető.

    A halálhírt Oroszország Labdarúgó Szövetsége közölte. Az 1992-es születésű Semetov ígéretes játékvezető volt: fiatal kora ellenére már a másodligában és az orosz kupában is vezetett meccseket, és valószínűleg rövid időn belül debütált volna az első osztályban is.

    Arról nem adtak hírt, hogy miként került Ukrajnába, vagy pontosan hol és hogyan vesztette életét. 

  • „Az Egyesült Államok szükségmegoldásként küld kazettás lőszereket Ukrajnába, mivel az amerikai hadiipar nem tudja tartani a lépést az ukrán erők tüzérségi lőszerhasználatával” – mondta Cedric Leighton nyugalmazott amerikai ezredes a CNN-nek.

    A CNN katonai szakértője szerint igaz, hogy ezek a fegyverek hosszú távon is veszélyesek a civil lakosságra, de egy olyan eszközről van szó, amelyet Oroszország régóta használ az ukrajnai háborúban.

    A szakember úgy véli, hogy az amerikai kazettás lőszerek esetében lényegesen ritkábban fordul elő, hogy nem robban fel az összes földbe csapódó, kisebb bomba, mint az orosz bombák esetén.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Kezdődik az Index vasárnapi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!