Megdöbbentő felfedezést tettek az izraeli katonák egy vidámparkban

Háború Izrael és a Hamász között – az Index hírösszefoglalója.

Index
2023.11.05. 07:04
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Izraeli katonai riporterek először kísérték el az IDF csapatait a Gázai övezetbe, és így az eddigi legközelebbi tudósítást nyújtják a szárazföldi hadműveletről – közölte a The Times of Israel.

    A riporterek észak felől léptek be Gázába Itzik Cohen dandártábornok, az IDF 162. hadosztályának parancsnokával. Ott csatlakoztak a Nahal dandárhoz, amely Beit Lahiya Al-Atatra városrészében, több mint 4 kilométerre a Gázai övezet belsejében tevékenykedik.

    A hadosztály más erői, köztük a Givati dandár és a 401. páncélos dandár még mélyebben vannak Gáza városon belül.

    A katonák rendkívül ébernek tűnnek a drón által szállított gránátokkal szemben, és sikerül is lelőniük azokat az égből. A Hamász múlt heti felvételein egy drón robbanóanyagot dobott le néhány katonára.

  • A Hamász közölte, hogy több mint 60 túsz tűnt el a Gázai övezetet ért izraeli légicsapások miatt – közölte a Haaretz.

    Abu Ubaida, az Izz el-Deen al-Kasszam Brigádok szóvivője a Hamász távirati számán azt is közölte, hogy 23 izraeli túsz holtteste rekedt a romok alatt.

    Úgy tűnik, hogy soha nem fogjuk tudni elérni őket a folyamatos brutális agresszió miatt, amelyet Gáza ellen folytat a megszállás

    – mondta.

  • Többen meghaltak és megsebesültek egy robbanásban a Gázai övezet középső részén lévő Al-Maghazi menekülttáborban szombat késő este – közölte egy közeli kórház tisztviselője.  

    Khalil Al-Daqran, a Deir Al-Balah-i Al-Aqsa Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN helyi tudósítójának elmondta, hogy legalább 33 holttestet látott.

    A tábor egyik házát találat érte. Ez a ház tele volt lakókkal. A lakókat bombázták, miközben azt hitték, biztonságban voltak az otthonukban

    – mondta Al-Daqran, aki szerint sok nő és gyerek van az áldozatok között, akik végleges száma nem ismert.

    Az al-Maghazi tábor egyik lakója, Jamal Al Aloul elmondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Azt mondta, hogy két gyermeke meghalt az összeomlásban. Elmondta, hogy nem tudja, ki halt még meg, de sokan voltak még az épületben. 

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Ezzel a poszttal indul az Index vasárnapi élő hírfolyama az izraeli eseményekről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!