18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kudarcot vallott Madeleine McCann feltételezett elrablójának terve

GettyImages-76791362
2024.01.28. 12:09
Christian Brückner, akit Madeleine McCann elrablásával gyanúsítanak, februárban áll ismét bíróság elé, ahol volt barátja, Helge Busching is tanúskodni fog. Bár a gyanúsított az ügyvédjén keresztül azt kívánta elérni, hogy a koronatanút zárják ki a tárgyalásokból, a bíróság másképp döntött.

Madeleine McCannt még 2007-ben rabolták el Portugáliában, azonban továbbra is rejtély, hogy mi történhetett vele. A német vádhatóság a lány meggyilkolásával 2020-ban gyanúsította meg Christian Brücknert, aki 1995 és 2007 között Praia da Luzban lakott, ahol McCann eltűnt – és ahol korábban különböző tárgyakat talált a rendőrség. A férfit már elítélték szexuális zaklatás miatt, és jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti egy 72 éves amerikai nő megerőszakolásáért, azt azonban tagadja, hogy Madeleine McCann ügyéhez köze lenne.

Az ügy egyik koronatanúja Brückner volt barátja, Helge Busching, aki 2018-ban nyomra vezette a rendőrséget. A férfi egy másik tanúval, Manfred Seyferthtel együtt azt állította, hogy elloptak egy kamerát és videókazettákat, amelyeken Brückner több nőt is megerőszakol – bár a kazetták nem kerültek elő, az ügyészség a napokban úgy határozott, nincs bizonyíték arra, hogy a tanú hamis vallomást tett volna.

A 45 éves Brücknert a jövő hónapban állítják újra bíróság elé, több nő és egy fiatal lány megerőszakolásával, illetve szexuális zaklatásával vádolják. A támadások mindegyike abban a 17 évben történt, 2000 és 2017 között, amíg a férfi Portugáliában élt. A gyanúsított ügyvédje, Friedrich Fulscher még tavaly novemberben nyújtott be egy kérelmet a bíróságra azzal kapcsolatban, hogy zárják ki a tárgyalásokból Helge Buschingot. 

Fulscher akkor azt állította, a Busching által elmondottak a képzelet szüleményei, így eskü alatt hazudott, ami további következményeket vonhat maga után. A bíróság ezzel szemben úgy határozott, nem zárják ki a legfőbb koronatanút, Helge Buschingot, aki így a február 16-án kezdődő, várhatóan négy hónapon át tartó tárgyalásokon is tanúskodni fog – közölte a braunschweigi ügyészség a Daily Mail szerint. 

Végre láthatja a világ, hogy nem vagyok hazug. Igazat mondtam. Tudom, mit láttam és hallottam, és ha segíthetek ebben az ügyben és a McCann-ügyben, akkor szívesen megteszem

– nyilatkozta a lapnak Busching.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport