2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-csatornáján közölte, hogy telefonbeszélgetést folytatott Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel – írja az Unian ukrán hírügynökség. 

    Az egyeztetés alatt a harkivi támadásról is szó esett, valamint, hogy Ukrajnának sürgősen hatékony légvédelemre lenne szüksége.

    „Az Orosz Föderáció egyik célja most a nyugat-ukrajnai gázinfrastruktúra, amely veszélyezteti Európa energiabiztonságát” – hangsúlyozta Zelenszkij.

  • Négyen meghaltak és tizenöten megsérültek egy orosz támadásban a harkivi régióban – közölte a terület kormányzója.

    Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint Oleg Szinegubov megerősítette, hogy az orosz támadáskor ukrán civil vállalkozások dolgoztak egy védelmi létesítmény építésén.

    Az emberi veszteségek mellett a berendezéseket is találat érte, így több mint 30 millió hrivnya kár keletkezett.

  • Oroszország továbbra is keleten fokozza a nyomást az ukrán védőkre. Az Unian ukrán hírügynökség szerint a Harkivtól mintegy 45 kilométerre, a Vovcsanszk területein folytatott harcokra ellentámadást indítottak az ukrán erők.

    Az oroszok Szumi területén erősítik az állásaikat. Ukrajna arra is figyelmeztet, hogy Oroszország komoly offenzívára készülhet a következő hetekben.

    Egy katonai elemző szerint a harkivi támadással az oroszok célja, hogy megpróbálják bevonni a harcokba Kijev korlátozott tartalékait. Az oroszokat ezzel előnyökhöz juttathatná a fő nyári offenzíva megkezdése előtt.

  • Magyarország területére 2024. május 16-án az ukránmagyar határszakaszon 6024 fő lépett be. A románmagyar határszakaszon belépők közül 7345 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – írta meg az Országos Rendőr-főkapitányság.

    A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  • Ihor Terehov, Harkiv polgármestere közölte csütörtök este, hogy a város „rakétatámadás alatt áll”.

    Erről Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója is beszámolt, aki felszólította a lakosokat, hogy vonuljanak a légvédelmi óvóhelyekre. Szinyehubov a Telegramon közölte azt is, hogy áldozatokról nincs hír – írja a Sky News

    Egy helyszínen lévő újságíró az X-en egytucatnyi robbanásról számolt be.

    A kijevi vezetés és a külföldi katonai szakértők szerint egy-két héten beindulhat Putyin nyári offenzívája, melynek egyik célpontja épp Harkiv, Ukrajna második legnagyobb városa. Ebben a helyzetben Volodimir Zelenszkij nem hagyja el az országot, minden külföldi útját lemondta.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index pénteki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!