új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pete Buttigieg közlekedési miniszter, aki szintén jelöltette magát 2020-ban az elnökválasztáson, Joe Biden elnököt méltatta mint „az amerikai történelem legjobb és legkövetkezetesebb elnökét” − írta meg a CNN.

    „Nagyon büszke vagyok arra, hogy alatta szolgálhattam, és hálás vagyok azért, hogy rendületlenül arra összpontosított, ami a legjobb az országunknak” − mondta Buttigieg.

    A miniszter Kamala Harris alelnökkel együtt jelent meg egy szombati adománygyűjtésen.

  • „Ha Joe Biden nem alkalmas arra, hogy induljon az elnökválasztáson, akkor arra sem, hogy elnökként szolgáljon” − mondta Mike Johnson házelnök Biden bejelentése nyomán. 

    „Azonnal le kell mondania a tisztségéről. November 5-e nem jöhet elég hamar.”

    Ezután azzal vádolta meg az elnököt, hogy elvesztek azoknak a szavazatai, akik őt elnökjelöltnek választották, mondván, hogy ez ellentétes a demokrácia értékeivel. Bírálta Kamala Harrist is, neki is köze volt az elnök „politikai kudarcaihoz” az elmúlt négy évben.

    „Másodhegedűsként Harris kárörvendő cinkos volt − nemcsak az amerikai szuverenitás, biztonság és jólét lerombolásában, hanem az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb politikai eltussolásában is” − tette hozzá Johnson.

  • A Sky News értesülései szerint Joe Biden beszélt alelnökével, Kamala Harrissel, mielőtt bejelentette volna visszalépését.

    A 81 éves politikus „teljes támogatását” ajánlotta fel Kamala Harrisnek, hogy ő legyen a Demokrata Párt jelöltje.

  • Chuck Schumer, az Egyesült Államok szenátora X-csatornáján reagált Joe Biden visszalépésére.

    Bejegyzésében azt írta, „Joe Biden nemcsak nagyszerű elnök volt, hanem egy igazán csodálatos ember is. Döntése természetesen nem volt könnyű, de ismét az országát, a pártját és a jövőnket helyezte előtérbe”.

  • Kamala Harrist könnyebb lesz legyőzni a Fehér Házért folytatott versenyben, mint Joe Bident – mondta Donald Trump a CNN-nek percekkel azután, hogy Joe Biden bejelentette, hogy kiszáll a 2024-es versenyből.

    Donald Trump azt mondta, nem tudja, kivel néz szembe, de azt sugallta, hogy az alelnök nem jelentene számára nagyobb problémát, mint a hivatalban lévő elnök. Az NBC Newsnak adott rövid telefonos interjúban Trump azt mondta:

    Soha nem volt még olyan elnök, aki ekkora kárt okozott volna az országnak. Az energiafüggetlenségtől kezdve az illegális bevándorlók millióinak beengedéséig.

    „Helyrehozzuk, amit ő elrontott” – folytatta. Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e a bejelentésen, azt mondta: „Eleve nem kellett volna ott lennie... a pincében kellett volna maradnia”.

  • Donald Trump egy kampány-e-mailben reagált arra a hírre, hogy Joe Biden nem száll szembe vele a közelgő elnökválasztáson. A SkyNews szerint a volt amerikai elnök a levélben azt írta, hogy a hivatalban lévő elnök „totálisan megszégyenülve” lépett ki a versenyből. Majd arra kérte támogatóit, hogy adományokkal járuljanak hozzá a kampányához. „Ma történelmet írunk” – tette hozzá. 

    A washingtoni hatalom, az Amerika-gyűlölő média és a korrupt állam mindent megtett, hogy megvédje Bident, de az önök támogatása most kiütötte őt a versenyből!

    – fogalmazott Donald Trump, hozzátéve, hogy nem veszik le a lábukat a gázpedálról, és teljes gőzzel haladnak előre.

  • Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke saját alelnökét, Kamala Harrist támogatja a Demokrata Párt elnökjelöltjeként – jelentette be saját X-csatornáján.

    A 81 éves politikus korábban elmondta, pártja és az országa legjobb érdeke, hogy visszalépjen.

    Az amerikai elnök megköszönte alelnöke munkáját, az X-en úgy nyilatkozott:

    Ma szeretném felajánlani teljes támogatásomat Kamala számára, hogy ő legyen a pártunk idei jelöltje. Demokraták, itt az ideje, hogy összefogjunk, és legyőzzük Trumpot. Csináljuk meg!

  • „Életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy az önök elnökeként szolgálhattam. És bár szándékomban állt újraválasztásért folyamodni, úgy vélem, hogy pártom és az ország érdeke az, hogy visszalépjek, és hivatali időm hátralévő részében kizárólag elnöki kötelességeim teljesítésére összpontosítsak” – így jelentette be Joe Biden amerikai elnök közösségi oldalán, hogy nem indul a novemberi elnökválasztáson Donald Trumppal szemben.

    A bejelentésről és az azt megelőző történésekről alábbi cikkünkben írtunk részletesebben.

  • Joe Biden amerikai elnök a közösségi oldalán jelentette be, hogy nem indul a novemberi elnökválasztáson Donald Trump ellen. Az Index percről percre beszámol az eseményekről, kövesse nálunk a legfrissebb híreket!