új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy egy Kamov Ka–52M (Aligátor) harci helikopter mért csapást az ukrán hadsereg egységeire. A csapás után a személyzet rakétaelhárító manővert hajtott végre, és visszatért a kiindulási repülőtérre – írja a TASZSZ.

    Az orosz védelmi minisztérium beszámolói szerint a harci és felderítő helikopter személyzete irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapott le a „különleges műveleti övezetben” lévő álcázott ukrán egységekre. 

    Az orosz Ka–52-es harci helikopterek nagyon fontos szerepet játszanak az ukrajnai háborúban, főleg szárazföldi harcjárművek ellen használja őket az orosz hadvezetés, ugyanakkor, a Portfólió információi szerint rengeteg a Ka–52-es veszteség: a lelőtt orosz forgószárnyas-állomány elsöprő többségét ez a géptípus adja. 

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő este közzétette szokásos esti beszédét – írja a Sztrana.

    Az elnök elmondta, hogy négy újabb biztonsági egyezményt készítenek elő, és nem csak a NATO-országokkal.

  • Magyarország területére hétfőn az ukrán–magyar határszakaszon 6396 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 5483 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

    A beléptetettek közül a rendőrség 27 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – írták. 

  • Ahogy Kamala Harris amerikai alelnök közelebb került a Demokrata Párt jelöltségének megszerzéséhez, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője világossá tette, hogy Oroszország figyel – írja a The Kyiv Independent.

    Voltak olyan kijelentések, amelyek tele voltak hazánkkal szemben meglehetősen barátságtalan retorikával

    – mondta Peszkov, bár azt nem pontosította, hogy Harris mely megjegyzéseire utalt pontosan.

    2023 februárjában Kamala Harris borzalmasnak és kegyetlennek nevezte Oroszországot, miközben bejelentette, hogy az Egyesült Államok megállapította, hogy a Kreml háborús bűnöket követett el Ukrajnában.

  • Tisztelt Olvasóink!

    Indul az Index keddi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!