Csongor
0 °C
9 °C

Sarkozy mégsem vette el Carla Brunit

2008.01.22. 10:55
Carla Bruni olasz énekes-fotómodell nem kíséri el Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnököt a hét végén esedékes indiai hivatalos állami látogatására azon egyszerű oknál fogva, hogy még nem házasodtak össze. Az esküvőt viszont tervbe vették.

A 40 esztendős Bruni a Libération című francia napilap online kiadásának nyilatkozott, hogy véget vessen az elmúlt hetek pletykaáradatának.

A világsajtó ugyanis azzal volt tele, hogy a közelmúltban elvált francia elnök és az olasz szépség titkos esküvőt tartott az Élysée-palotában. Elmondta, hogy a múlt héten kollektív sms-t küldött összes barátjának, amelyben leszögezte: nem keltek egybe, annak ellenére, hogy az esküvőt "tervbe vették".

Carla fontosnak tartotta azt is leszögezni, hogy nem csupán azért nem kíséri el kedvesét Indiába, mert nem lenne jogcíme részt venni egy hivatalos látogatáson, hanem azért sem, mert a magas rangú szerelem ellenére nem adja fel művészi karrierjét és jelenleg új lemezén dolgozik. Márpedig egy stúdiófelvétel előtt "egészségének sem tenne jót egy indiai út, már csak az időeltolódás miatt sem."

Múlt héten a BBC még arról írt, hogy az indiai vendéglátókat zavarba ejtette a gondolat, hogy a protokoll szerint hogyan kell kezelni egy külföldi államelnökkel érkező barátnőt, akkor ugyanis még nem lehetett tudni, Bruni elkíséri-e Sarkozyt az útra. Az utóbbi hónapokban a pár elválaszthatatlan, a volt topmodell majd mindenhova elkíséri a francia elnököt.

A konzervatív Indiában ritkán fordul elő, hogy olyan politikusokból álló delegáció érkezik, akik között nem házas párok is vannak. A BBC szakértői szerint a protokoll szakirodalom nem foglalkozik olyan esettel, hogy egy államfő a barátnőjével tesz külföldi látogatást, így nem egyértelmű, hogy például egy vacsorán hova kellene ültetni Brunit.

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök nőügyei amúgy jó üzletet jelentenek a könyvkiadóknak. Miután nemrég három könyv is megjelent Sarkozy volt feleségéről, Cécilia asszonyról, rövidesen négy kötet kerül a könyvesboltokba új élettársáról, Carla Bruniról.

Első lesz a sorban a Luc Pire belga kiadó gondozásában kiadásra kerülő Carla Bruni, a szívtipró hölgy című könyv, amely február ötödikétől már kapható lesz Belgiumban és egy hónapra rá Franciaországban is.

Néhány héttel később követi a következő, amely az olasz származású énekesnő szerelmeinek történetét meséli el, majd a harmadik, amely a francia államfővel létrejött kapcsolatáról szól. Végül a Le Parisien szerint februárra várható a negyedik is, amelynek szerzője a Paris Match című bulvárlap egyik volt újságírója.