Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

'Az összes amerikai elpusztításáig tart a dzsihád'

2001.10.10. 07:36
A szent háború "az összes amerikai elpusztításáig" fog tartani - jelentette ki Oszama bin Laden jobbkeze, Szulejman Abu Gejt az al-Dzsazira televíziónak. Az al-Kaida minden muzulmánt emlékeztetett arra, a dzsihád kötelesség.
Az Oszama bin Laden vezetése alatt álló al-Kaida terrorista szervezet kedden este az Amerikai Egyesült Államok elleni dzsihádra, szent háborúra szólította fel a világ minden muzulmánját az al-Dzsazira televízión keresztül.

'Amerika nem tudja megölni az összes muzulmánt'

"Mától kezdve az igazhívő nép nem tűr tovább csöndben. Minden muzulmánhoz szólok, férfiakhoz, asszonyokhoz, de legfőképp a fiatalokhoz, hogy emlékeztessem őket: a dzsihád kötelesség" - fordult "az igazhivő néphez" az al-Kaida szervezet szóvivője, Szulejman Abu Gejt az al-Dzsazira televízió által videofelvételről sugárzott, arab nyelven elhangzott szózatban.

A szent háború "az összes amerikai elpusztításáig" fog tartani - állította a szóvivő, akit egy korábbi videofelvételen bin Laden oldalán lehetett látni. "Szerte a világon mindenütt vannak amerikai érdekeltségek. Minden muzulmán tartozik azzal a népének és vallásának, hogy tudja, mi a kötelessége, és hogy elvégezze feladatát... Amerika és szövetségesei nem tudják megölni az összes muzulmánt" - folytatta.

Az al-Kaida újabb támadásokkal fenyegeti Amerikát

Abu Gejt ismét dicsőítette a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtóit, akik "derék tettet hajtottak végre Amerika szíve ellen folytatott csatájukkal". Újabb támadásokra számíthatnak az Egyesült Államokban - fenyegetőzött az al-Kaida szónoka - mert "vannak ifjaink, akik úgy vágyják a halált, mint az amerikaiak az életet ... ezrével vannak ifjaink, akik készek harcolni és elesni".

Az Afganisztán elleni támadások igazhívők ezreinek haragját szították fel, és Amerikának tudnia kell, hogy a harc nem csitul, amíg nem hagy fel Izrael támogatásával, nem vet véget az iraki nép elleni igazságtalan korlátozásoknak, amíg nem vet véget annak, hogy csapatai jelenlétével "meggyalázza az Arab Félsziget földjét" - jelentette ki.

"A hit és az istentelenség közötti döntő harc lesz ez" - hangsúlyozta -amelyben "pénzbeli és szellemi erőnknek köszönhetően mi fogunk győzni... Allah azért adta nekünk ezt a szent háborút, hogy kivívjuk nevében a győzelmet, és hogy a keresztények megsemmisítő vereséget szenvedjenek" - idézte az EFE hírügynökség.