Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Öngyilkos lett a Malina Hedviget feljelentő férfi

2007.05.24. 18:03
A nyitrai egyetem közelében állítása szerint megvert magyar nemzetiségű diáklány feljelentője még május elején végzett magával.

Öngyilkos lett az a férfi, akinek feljelentése alapján a szlovák rendőrség vádindítványt nyújtott be a Nyitrán tavaly megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ellen.

A feljelentő kilétét a rendőrség eddig titkolta. Most már tudni lehet, hogy a hamis tanúzás és a hamis eskü gyanúja miatt várhatóan bíróság elé kényszerülő Malina Hedviget a 36 éves Juraj K. jelentette fel, akiről csütörtökön kiderült, hogy még május 4-én a lakóhelyén, egy vágsellyei (Sala) ház pincéjében végzett magával.

"A hamis tanúzás bűntettének" gyanúja miatt Malina Hedvig ellen folyó nyomozást a férfi halála "nem befolyásolja" - mondta a CTK cseh hírügynökségnek Martin Korch Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője. A szóvivő kizárta az idegenkezűséget a férfi halálában. Az MTI pozsonyi tudósítója úgy értesült, hogy a feljelentő halálálhíréről Malina Hedvig és ügyvédje, Roman Kvasnica csütörtök reggel értesültek, amikor kihallgatásra jelentek meg Nyitrán. Egy nyomozótiszt közölte velük, hogy a kihallgatás a feljelentő halála miatt elmarad.

Malina Hedvig igen csak meglepődött, de nem kommentálta az értesülést mindössze annyit mondott a liberális polgári napilap, a SME internetes portálja szerint: "Öngyilkos lett? Ez újdonság, most hallom először."

A csallóközi Vámosfalun lakó és Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű diáklány, Malina Hedvig tavaly augusztus 25-én reggel véresen, összeverve ment be a nyitrai Konstantín Egyetem magyar tanszékére, azt állítva, hogy két ismeretlen bőrfejű az egyetem épülete közelében azért verte meg, mert magyarul beszélt.

A lány azóta is kitart emellett, de a szlovák rendőrség szerint a lány ezt csak kitalálta, ami hamis tanúzásnak minősül és öt évig terjedő börtönnel büntethető.