Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos lett a Malina Hedviget feljelentő férfi

2007.05.24. 18:03
A nyitrai egyetem közelében állítása szerint megvert magyar nemzetiségű diáklány feljelentője még május elején végzett magával.

Öngyilkos lett az a férfi, akinek feljelentése alapján a szlovák rendőrség vádindítványt nyújtott be a Nyitrán tavaly megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ellen.

A feljelentő kilétét a rendőrség eddig titkolta. Most már tudni lehet, hogy a hamis tanúzás és a hamis eskü gyanúja miatt várhatóan bíróság elé kényszerülő Malina Hedviget a 36 éves Juraj K. jelentette fel, akiről csütörtökön kiderült, hogy még május 4-én a lakóhelyén, egy vágsellyei (Sala) ház pincéjében végzett magával.

"A hamis tanúzás bűntettének" gyanúja miatt Malina Hedvig ellen folyó nyomozást a férfi halála "nem befolyásolja" - mondta a CTK cseh hírügynökségnek Martin Korch Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője. A szóvivő kizárta az idegenkezűséget a férfi halálában. Az MTI pozsonyi tudósítója úgy értesült, hogy a feljelentő halálálhíréről Malina Hedvig és ügyvédje, Roman Kvasnica csütörtök reggel értesültek, amikor kihallgatásra jelentek meg Nyitrán. Egy nyomozótiszt közölte velük, hogy a kihallgatás a feljelentő halála miatt elmarad.

Malina Hedvig igen csak meglepődött, de nem kommentálta az értesülést mindössze annyit mondott a liberális polgári napilap, a SME internetes portálja szerint: "Öngyilkos lett? Ez újdonság, most hallom először."

A csallóközi Vámosfalun lakó és Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű diáklány, Malina Hedvig tavaly augusztus 25-én reggel véresen, összeverve ment be a nyitrai Konstantín Egyetem magyar tanszékére, azt állítva, hogy két ismeretlen bőrfejű az egyetem épülete közelében azért verte meg, mert magyarul beszélt.

A lány azóta is kitart emellett, de a szlovák rendőrség szerint a lány ezt csak kitalálta, ami hamis tanúzásnak minősül és öt évig terjedő börtönnel büntethető.