Klaudia
-4 °C
2 °C

Tizen megsebesültek a párizsi merényletben

2004.10.08. 12:37
Péntek hajnalban ismeretlen tettesek bombát robbantottak Párizsban, Indonézia nagykövetségénél. A robbanás következtében ablakok törtek be, a szétrepülő cserepek pedig tíz embert sebesítettek meg.
Bomba robbant péntek hajnalban Indonézia párizsi nagykövetségénél, a detonáció tíz embert megsebesített - közölték francia vezetők. Dominique de Villepin francia belügyminiszter és Jean-Paul Proust párizsi rendőrprefektus közlése szerint kisebb hatóerejű pokolgép lépett működésbe a külképviselet előtt.

Betört ablakok, tíz sebesült

Az egyelőre ismeretlen elkövetők a követség előtti zászlótartó rúdnál hajnali öt órakor helyezték el a robbanószerkezetet. A belügyminiszter elmondta, hogy a robbanás helyén mintegy fél méter széles, 15 centiméter mély gödör keletkezett. A légnyomás betörte a nagykövetség és a környező épületek ablakait, megrongált a közelben parkoló két gépkocsit, s mintegy harmincméteres körzetben szórta szét az üvegcserepeket, törmeléket.

A szétrepülő cserepek tíz embert megsebesítettek. A sérültek közül négy a nagykövetség munkatársa, akik a robbanás idején az épületben tartózkodtak. A francia rendőrség lezárta a Párizs nyugati részén, előkelő környezetben fekvő indonéz diplomáciai képviselet környékét.

De Villepin bejelentette, hogy péntek délelőttre tanácskozásra hívta össze az illetékes vezetőket, hogy pontosan felmérjék a Franciaországot fenyegető veszélyeket.