Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Eltitkolhattak egy vezetékrobbanást Észak-Koreában

2007.06.19. 10:53
Benzint csapolt száztíz észak-koreai egy rogyadozó vezetékből, amikor az üzemanyag berobbant, állítja egy dél-koreai segélyszervezet. Állításuk szerint az eltitkolt baleset június 9-én történt.

Száztíz halálos áldozatot követelő robbanás történt Észak-Koreában egy dél-koreai segélyszervezet szerint, jelentette az AP. Az eltitkolt balesetben a segélyszervezet szerint egy düledező benzinvezeték robbant fel a sztálinista állam egyik vidéki körzetében.

A Jóbarátok nevű segélyszervezet szerint a robbanás június 9-én történt a Kínával határos Észak-Phengan tartományban, a fővárostól, Phenjantól mintegy száztíz kilométerre.

A Jóbarátok nem jelezték értesüléseik forrását, csak annyit mondtak, hogy több helyről is megerősítették. A szervezet eddigi beszámolói az észak-koreai természeti katasztrófákról és balesetekről utólag igaznak bizonyultak, írja az AP.

A segélyszervezet szerint a robbanás bekövetkeztekor a helyi lakosok éppen benzint csapoltak a szivárgó vezetékből. A robbanás lángjai azonnal körülölelték az áldozatokat. A tűz még egy napig égett.

A Jóbarátok jelentését most a dél-koreai nemzetegyesítési minisztérium próbálja ellenőrizni. Az ügyön dolgozik a dél-koreai nemzetbiztonsági szolgálat is, írja az AP.