Újabb Alexandra könyvesbolt zárt be

2015.04.30. 14:39 Módosítva: 2015.05.08. 16:14

Bezárt Pécsett a Széchenyi téren az Alexandra könyvesbolt, írja a Bama.hu. A lap úgy tudja, nem tudtak megállapodni a bérleti díjról a várossal. Az ügyben megkeresték az Alexandra könyvesházaz alapítóját és a Pécsi Direkt Kft. vezetőjét, Matyi Dezsőt, valamint a pécsi önkormányzatot is, de eddig még nem kaptak választ.

Az Ok!Pécs viszont úgy tudja, a felszámoló ürítette ki a pécsi Alexandra könyvesboltot, ami 6 millió forinttal tartozik a városnak.

Nem a pécsi az első bedőlt Alexandra könyvesbolt

Korábban mi is megírtuk, hogy Budapesten a Csepel, a Corvin és a Duna Plázában, valamint Győrben, Szegeden, Nyíregyházán és Miskolcon is megszűnt az Alexandra könyvesboltlánc. Ez azután történt, hogy idén márciusban  a Fővárosi Törvényszék megindította az Alexandra könyvesházat alapító Matyi Dezső egykori központi cégének, a Pécsi Direkt Kft.-nek a felszámolását.

Erről a tizenkét bérleményről a  LibriShopline csoporthoz tartozó Libri kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Kovács Péter elmondta: a magyarországi bevásárlóközpontokat üzemeltető Klepierre Management Magyarország Kft. csomagban ajánlotta fel nekik.

Tavaly még arról számoltunk be,  hogy a Rainbow Üzletlánc Kft. veszi át a Pécsi Direkt Kft. helyét az Alexandra könyvesboltok működtetésében, hogy ezzel Matyi Dezső titokban kiszállhasson az üzletből, és a családja vigye tovább az Alexandra ügyeit az új cég tulajdonosaként.  

Az Ulpius Ház csődvédelmet kért

Az Alexandra mellett nemrég a hazai könyvpiac harmadik legnagyobb szereplője, az Ulpius is megroggyant: március közepén a kiadó csődvédelmet kért, és azóta sem fizetett ki olyan sztárszerzőket, mint Frei Tamás vagy Szepesi Nikolett.

Helyreigazítás

Cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Budapesten a Csepel, a Corvin és a Duna Plázában, valamint Győrben, Szegeden, Nyíregyházán és Miskolcon is megszűnt az Alexandra könyvesboltlánc.

A valóság a fenti állítással szemben az, hogy a fentiekben megjelölt üzletekben nem szűnt meg az Alexandra könyvesboltlánc, a Rainbow Üzletlánc Kft. jelenleg is üzemeltet Budapesten a Csepel, a Corvin és a Duna Plázában, valamint Győrben, Szegeden, Nyíregyházán és Miskolcon Alexandra könyvesboltlánchoz tartozó könyvesboltot, melyben a megszokott magas minőségben nyújtja szolgáltatásait vásárlói részére.

Valótlanul állítottuk, valamint valós tényt hamis színben tüntettünk fel annak állításával, hogy ez (az Alexandra könyvesboltlánchoz tartozó 3 budapesti, győri, szegedi, nyíregyházi és miskolci üzlet megszűnése) azután történt, hogy idén márciusban a Fővárosi Törvényszék megindította az Alexandra könyvesházat alapító Matyi Dezső egykori központi cégének, a Pécsi Direkt Kft.-nek a felszámolását.

A valóság a fenti állítással szemben az, hogy a Pécsi Direkt Kft. ellen 2015. év márciusában megindított felszámolási eljárásnak semmiféle hatása nincs a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett boltok működésére, a felszámolási eljárás a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett Alexandra boltokkal nem hozható sem jogi, sem gazdasági összefüggésbe.

A Rainbow Üzletlánc Kft. által Alexandra márkanév alatt üzemeltetett könyvesboltok a Pécsi Direkt Kft. ellen folyamatban lévő felszámolási eljárástól függetlenül működnek.