Privát lesz Tina Turner temetése, Cher még meglátogatta őt a halála előtt

2023.05.26. 12:35
Cher elmondása szerint ugyan Tina Turner tudta, hogy beteg, mégis nagyon boldog volt, ahogy azzal is tisztában volt, hogy már nincs sok ideje hátra.

Május 24-én, 83 éves korában halt meg Tina Turner, akinek élete során többször is egészségi gondokkal kellett megküzdenie. 2016-ban vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, majd 2017-ben veseátültetésen esett át, ahogy a magas vérnyomással is meggyűlt a baja.

A korábban Svájcban letelepedett énekesnőt, a rock ’n’ roll királynőjét világszerte gyászolják. A Zürich közelében lévő Küsnachtban álló korábbi otthonának kapuját már ellepték a virágok és a mécsesek, illetve a Los Angeles-i hírességek sétányán található csillagánál is sok rajongó emlékezett meg Turnerről.

Bár milliók szerették az előadót, a szóvivője egy közleményben nemrég tudatta, hogy a temetési szertartás a Mirror információi szerint privát lesz, így csak a közeli rokonai és a barátai vehetnek majd részt rajta.

Turner, aki munkásságát annak szentelte, hogy arra bátorítsa a nőket, hogy erősek és mindenre képesek, ő maga nem szerette gyengének mutatni magát. Nem véletlen az sem, hogy a rajongók sem tudtak betegségéről. Egyik legrégebbi barátnője, Cher, aki a halála előtt még meglátogatta őt, egy interjúban számolt be arról, milyen kedélyállapotban volt.

Ahogy az énekesnő az interjúban kifejtette, meglátogatta Tina Turnert a svájci otthonában, aki ugyan tudta, hogy beteg, ennek ellenére tele volt boldogsággal. Cher beszámolója szerint ő és az előadó többi barátja rendszeresen jártak hozzá Svájcba, hogy a fennmaradó időt a barátságukba tudják fektetni, és azt sem szerették volna, ha azt hiszi, megfeledkeztek róla. 

Így hát mindannyian felváltva mentünk hozzá, és ott voltunk neki, ez boldoggá tette őt. Azt mondta: »Nincs már sok időm hátra.« Aztán öt órával később jót nevettünk. Jól érezte magát annak ellenére, hogy nagyon beteg volt, nem akarta, hogy az emberek tudjanak róla

– fejtette ki.