Várnak a kártérítésre a Nemzeti Színház megsérült színészei

2024.02.02. 08:30
Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó még november 10-én szenvedett balesetet a Rómeó és Júlia előadás közben, azóta mindketten otthon lábadoznak. Viszont egyelőre nincs felelőse a történteknek, éppen ezért kártérítést sem kaptak még a színészek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, november 10-én a honi színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia előadása közben. A színészek több métert zuhantak egy díszletről, majd az előadást félbeszakították és kórházba szállították őket. A rendőrség nyomozást indított, gyanúsított nincs, Vidnyánszky Attila igazgató lemondott, majd visszavonta lemondását, a színészek pedig mély hallgatásba burkolóznak az esetet illetően. Szász Júlia egyszer Instagramon ugyan megszólalt az ügyben, de azóta nem történt semmi.

A hírek arról szóltak, hogy a két színész már februárban visszatérhet a színpadra, de mint kiderült, ez még biztosan nem fog megtörténni. Ez pedig azért érinti rendkívül érzékenyen a két sérültet, mert amíg a nyomozás le nem zárul, addig kártérítést sem tudnak nekik fizetni, tehát

se munkájuk, se kártérítésük nincs egyelőre. A megtakarításaikból és az alapfizetésükből élnek.

A Blikknek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő bennfentes szerint Horváth Ottó egyáltalán nem akar nyilatkozni az esetről, Júlia pedig – bár nyitottabban áll a történtekhez – még nem képes beszélni az eseményekről.