Nem hajlandó találkozni az Operettszínház sérült balerinájával a vállalkozó, ám a luxuslakásokat már árulják

2024.09.24. 12:13
Két évvel ezelőtt szenvedett balesetet az Operettszínház balerinája, Tóth Nikolett, amikor egy építkezés alatt álló, Jókai utcai épület egy része a magasból rázuhant. Maradandó sérülései keletkeztek, a rehabilitációja negyedévente több mint egymillió forint, miközben a rokkantnyugdíja ennek töredéke. Az ügy azóta is húzódik, ráadásul a vállalkozó nem hajlandó találkozni a lánnyal. A luxuslakások mára már elkészültek, több száz millió forintért árulják őket.

Tóth Nikolett még 2022-ben szenvedett súlyos balesetet, amikor a budapesti Jókai utcában egy építkezés alatt álló épület leomló vakolata maga alá temette. Megsérült a gerince és a koponyája is, kerekesszékbe kényszerült. Az Operettszínház balerinája azóta sem tud lábra állni, de rendületlenül küzd, hogy mielőbb felépülhessen. A folyamat lassú és sok kitartást igényel.

A rehabilitációja ráadásul nem olcsó, negyedévente több mint 1 millió forintot kell fizetnie, miközben havonta 130 ezer forint rokkantnyugdíjat kap. A balerina – aki két év után először az RTL Házon kívül című hétfői műsorának stábjával tért vissza a baleset helyszínére – elmondta, hogy az önkormányzati lakásuk lakbérét sem tudták még kifizetni. Több mint egy éve Niki rehabilitációját ugyanis már nem fizeti a társadalombiztosító, és a terápia nagyon drága. Robottal tanul járni, az izmait gyógytornász edzi, azokat folyamatosan masszírozni kell, hogy ne ernyedjenek el a mozgáshiány miatt.

Az önkormányzati bérlakást – ahova a nyár közepén költöztek be édesanyjával egy 40 négyzetméteres albérletből – a terézvárosi önkormányzattól kapták akadálymentesítve, az új élete ritmusát azonban így is nehéz megszokni. 

Hónapról hónapra kell élnünk, nem beszélve a rehabilitációról, amit a barátnőim által létrehozott alapítvány finanszíroz. Ami pénz oda befolyik, azt Magyarország lakosságának köszönhetem. Nem gondolom, hogy egy ilyen súlyos baleset után Magyarország lakosságának lenne az a feladata, hogy az én rehabilitációmat biztosítsa

– mondta a műsorban Niki.

Nem hajlandó találkozni vele a vállalkozó

A törvény szerint a baleset okozójának a feladata, sőt kötelessége lenne mindez. A balerina két éve mindenben együttműködik az építkezést kivitelező cég biztosítójával. Az általuk kért orvosi és szakértői vizsgálatokon is részt vett, az ügyvédjével és édesanyjával arra a találkozóra is készült, amelyen a második éve hosszan egyeztetett, peren kívüli egyezségről szóló szerződést írták volna alá a felek. 

Majd a biztosítótól azt az információt kapták, hogy a vállalkozó nem hajlandó találkozni a balerinával. 

Niki állítása szerint még egy bocsánatkérés sem érkezett a vállalkozótól, aki az ügyben az RTL-lel sem kívánt együttműködni. A biztosítótársaság közölte, hogy köti őket a biztosítási titok, ezért nem áll módjukban nyilatkozni. 

Mindeközben az interneten látható, hogy a Jókai utcai házban mára már elkészültek a luxuslakások, a kivitelező egy másik cége már árulja is őket, több száz millió forintért.

A baleset óta több mint két év eltelt, a rendőrségi nyomozás pedig még vádemelési javaslatig sem jutott el. A kivitelező halogatja a megegyezést, így csak a bírósági per marad Niki ügyvédje szerint. Ez pedig még évekig eltarthat, ahogyan a terápia is. Niki legnagyobb álma, hogy 2-3 lépést táncolhasson az esküvőjén.