Samuel L. Jackson vállalná a Star Wars 7-et

2012.12.10. 11:10

"Nem lepett meg, sőt, kifejezetten bezsongatott az ötlet, hogy folytatják a Csillagok háborúját. Mindenki azt hiszi, meghaltam, de simán visszajöhetnék félkarú Jediként, vagy akár szellemhologramként" - nyilatkozta Samuel L. Jackson az E! Newsnak a SpikeTV Video Game Award-gáláján. A 63 éves sztár azt is elmondta, régóta nagy Star Wars-rajongó: "Nem azért, mert három filmben is benne voltam, hanem mert mindig is imádtam az ötletet, miszerint valahol nagyon messze van egy telejsen más civilizáció, ami sokkal érdekesebb, sokkal változatosabb, és sokkal szórakoztatóbb, mint a mi világunk."

Samuel L. Jackson egyébként egy ideje nagy kedvencnek számít a Lucasfilmet felvásároló Disney-nél, hiszen Nick Fury ezredesként benyomják az összes létező Marvel-szuperhősfilmbe: az Amerika kapitány 2 és a Bosszúállók 2 mellett talán még egy önálló Fury-filmben is láthatjuk majd a következő néhány évben. A Csillagok háborúja-univerzumba visszatérése sem ördögtől való dolog: a Sith-ek bosszújában ugyan maga Anakin Skywalker csapta le a karját, és még a Császár is telepumpálta villámokkal, mielőtt kihajította volna egy toronyházból, ráadásul azt is meg kellene majd valahogy indokolni, hogy Mace Windu miért nem segített a felkelőknek a Birodalom elleni harcban. Persze abban az univerzumban, ahol a császárt klónozzák, Darth Maul pedig robotlábakon tér vissza, bármi lehetséges.

Nem Samuel L. Jackson egyébként az egyetlen, aki az előzménytrilógia szereplői közül visszatérne az új Star Warsban. December elején a fiatal Obi-Wan Kenibit alakító, 41 éves Ewan McGregor jelezte: "Ha szólnak, hogy szükség van rám, örömmel megyek."

A Lucasfilm-Disney-házasság után mindenki azt találgatta, ki kapja azt az egyszerre hálás és hálátlan feladatot, hogy az elmúlt évtizedekben megjelent milliónyi hivatalos Star Wars-folytatását kihajítva összerakjon egy új trilógiát. Rendező még nincs a gigászi projekthez, írókat azonban már kerítettek: a VII. rész írója a Toy Story 3 geggyárosa, az Oscar-díjas Michael Arndt lesz, a VIII. és IX. epizód forgatókönyvét pedig Lawrence Kasdan és Simon Kinberg fogják megírni, akik egyúttal az új trilógia producerei is. Kasdan korábban A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér sztoriját is társíróként jegyezte, Indiana Jones pedig Spielberg és Lucas mellett harmadrészben az ő gyermeke. Simon Kinberg sem kezdő: ő írta a 2006-os X-Men 3 és 2009-es Sherlock Holmes sztoriját.

Az új Star Wars-trilógia rendezőiről továbbra sem tudni semmit. A Pixar Oscar-díjas hajtómotorja, Brad Bird már jelezte, hogy nem kér a fénykardozásból, helyette leforgat inkább egy másik grandiózus sci-fit George Clooney-val, 1952 címmel. Egy másik Disney-közeli rendező, a Bosszúállókkal bizonyító Joss Whedon ugyancsak azt mondta, nem vállalja a Star Wars 7-et a Bosszúállók 2 miatt.

Korábban a 300 és a Watchmen rendezéséért egekbe magasztalt, a Sucker Punch miatt viszont földbe döngölt Zack Snyder is bejelentette: egyáltalán nem érdekli a hetedik Star Wars-film. Ugyanerre a döntésre jutott Tarantino is, Lucas régi pályatársa, Steven Spielberg pedig így nyilatkozott a Lincoln díszbemutatóján: "Nem és nem. Ez nem az én műfajom, ez a barátom Georga műfaja". Egy ideig a Star Treket feltámasztó J.J. Abrams és az X-Men előzményfmet rendező Matthew Vaughn is esélyesek voltak a rendezői székre, de mindketten közölték, hogy nem vállalnak Csillagok háborúja-folytatást.

A régi trilógia nagy öregjei közül Harrison Ford negyedszerre is szívesen beülne a Milennium Falcon pilótafülkéjébe, a kevésbé látványos sztárkarriert befutó Carrie Fisher és Mark Hamill azonban már szkeptikusak azzal kapcsolatban, beleírják-e Leiát és Luke-ot a folytatásokba.