Adam Sandlernél is van rosszabb komikus

2013.12.19. 16:58

Nem gondoltam volna, hogy idén még látok rosszabb vígjátékot a Nagyfiúk 2-nél vagy a Last Vegasnál. De sajnos Vince Vaughn spermadonoros erőlködése, az Elpuskázva tényleg alulmúlja Adam Sandler fingós vicceit és Michael Douglas nyuggerbuliját. Ráadásul az összes értékelhető poént elspoilerezték az előzetesekben.

Elpuskázva 2. előzetes

Ebben a filmben elvileg az a hihetetlenül vicces szituációkat eredményező alapkonfliktus, hogy a párkapcsolati nehézségekkel küzdő, túlsúlyos, ápolatlan, és egyáltalán, az életre totálisan alkalmatlan főhősnek (aki most Adam Sandler helyett a hasonlóan tehetségtelen Vince Vaughn) előkerül a semmiből 533 darab huszonéves gyermeke. A családi hentesüzlet bamba sofőrje ugyanis 1991-ben egy kisebb vagyont mutyizott matyizott össze spermadonorként, ám a klinika egy fatális baki miatt kizárólag az ő kis fickóit adta oda az utódra áhítozó nőknek.

A film eleje még egész ígéretes. A sok gyerek bepereli a klinikát, hogy megtudják, ki az apjuk. Az apjuk viszont nem akar bunkó lenni, ezért titokban elkezd nyomozni az 533 utód után. És ha már a saját életét képtelen egyenesbe tenni, a fekete-fehér filmek karácsonyi angyalai és egy naiv Superman szerelemgyerekeként megpróbál rajtuk segíteni. Csapnivaló csapos lesz egy kávézóban, hogy az egyik fia addig hollywoodi castingra mehessen, fuldokló szerencsétlenné válik az uszodában, hogy a másik, úszómester fia lehessen a nap hőse, és így tovább. 

Sajnos ahogy haladunk előre a történetben, annál laposabbak és ötlettelenebbek lesznek ezek a titkos apa-gyermek találkák. Ráadásul fájdalmasan férficentrikusak is. Az író-rendező Ken Scott egyszerűen megfeledkezett például az örökös humorforrásról, miszerint: mekkora poén egy apának a lánya randiján idegbajt kapnia attól, hogy a srác pontosan ugyanazt akarja, amit ő akart 20 éve a csajoktól. Onnantól pedig, hogy az 533 gyerek egyikéről kiderül, hogy fogyatékos, és Vince Vaughn szinte már több játékidőt kap a srác kerekesszékének tologatására, mint az alpári poénokra, az egész film átcsap egy Pax tévére száműzött családi drámába.

Elpuskázva

Vince Vaughn soha nem volt még ennyire bamba és humortalan, mint ebben a poénmentes vígjátékban. Mire a néző végigszenvedi a spermadonoros idétlenkedését, már azon dühöng, hogy inkább egy fingós-hányós Adam Sandler-vígjátékra kellett volna beülnie.

 

IMDb: 6,2 pont
Rotten Tomatoes: 38%
Index-ítélet: 2/10