Váratlan főszereplővel jönne az új Alien

2015.11.25. 07:08

Furcsa az Alien-sorozat sorsa. A szedett-vedett, de utólag már felértékelt harmadik és a több szempontból szörnyszülött negyedik rész után úgy tűnt, hogy a franchise atyja, Ridley Scott inkább letörli a táblát és nagybetűkkel felírja, hogy Prometheus. Ami persze nem tudott teljesen elszakadni az Alien-univerzumtól, de legalább valami más kezdete volt.

Aztán Neill Blomkamp (District 9, Chappie) rendező pakolt fel a Twitterre mindenféle rajzot és tervet, hogy neki volt egy ötlete egy új Alien-filmre, de sajnos nem lett belőle semmi. Aztán mégis: a Fox leokézta, elindultak az előkészületek. A sztori szerint a történet A bolygó neve: Halál után venné fel a fonalat, tehát az első bekezdésben emlegetett problémás epizódokat teljesen kihagyja.

neill-blomkamp-was-developing-an-alien-film-and-heres-some-conce
Fotó: Neill Blomkamp / Geektyrant

Ezek után viszont jöttek a hírek, hogy kezd az Alien 5 kicsit bezavarni a Prometheus régóta tervezett folytatásához, úgyhogy a Fox mérlegelt, és lelőtte Blomkamp filmjét, bár gondolom a Chappie bukása sem volt egy biztató jel a jövőre nézve. A Prometheus 2. forog, Blomkamp pedig elkezdett másfele kacsingatni.

De az Icons Of Fright készített egy interjút Michael Biehnnel, azaz a második részből Hicks-szel, ő pedig elmondta, hogy mi volt Blomkamp terve:

  • Hicks visszatért volna a sztoriba,
  • ahogy a 27 éves Newt is, a kislány, akit Ripley megment a második rész végén. Biehn szerint minden fiatal hollywoodi színésznő lecsapott volna a szerepre, mert ezzel adta volna át Sigourney Weaver a stafétát valaki másnak.

Biehn szerint nagyon ciki lenne, ha Ridley Scott és a Fox nem csinálná meg Blomkamp tervét. Szerinte a Prometheus folytatása sem zavart volna bele annyira a képbe, ugyanis az Alien 5. évezredekkel azután játszódott volna.

Csak hogy még zavarosabb legyen: a Prometheus 2. hivatalos címe az, hogy Alien: Covenant, és 2017. október 6-án mutatják be.