Rajzfilmben változott a nyolcker virágzó olajmezővé

Nézze meg az Indexen a Nyóckert, 2005 legjobb európai animációs filmjét

2016.11.19. 07:34

Az Indexen keres szereplőket a Nyócker társalkotója új websorozatához. Amíg gyűlnek a jelentkezők, az Index az Indafilmen bemutatja a 2005-ös év legjobb animációs filmjét, egyenesen a poéngyárrá rajzolt nyolcból.

Ahogy azt már megírtuk, Novák Erik, a Fekete leves és a Zuhanórepülés rendezője, a Nyócker egyik alkotója az Index olvasói között keresi új, a budapesti alvilág minden titkát nyíltan és szókimondóan bemutató websorozatához, a Ragadozókhoz a szereplőket és támogatókat. 

„A bűn világának is megvannak a belső törvényei, sokkal élesebb minden. A hibát gyors és kemény megtorlás követi, ezért a kimondott szónak súlya van, az ígéret betartása kötelező. A hazugság árulás, az árulás halál. A ragadozók dzsungele: vagy eszel, vagy téged esznek. Tiszta, egyszerű törvények. A sorozatban ezt a világot mutatom meg, a lehető leghitelesebben, belülről. A szereplőimet javarészt ebből a közegből válogatom, olyanok közül, akik valóban belülről ismerik az éjszakát, a bűnt és az erőszakot” – mondta akkor Novák Erik rendező.

A sorozatba bárki jelentkezhet színésznek a ragadozok.com-on való regisztrációval és egy maximum egy perces videó feltöltésével, de Novákék mindenféle segítségre a közösségtől számítanak: aki szeretné, producerként pénzzel is támogathatja egy ragadozok.com-os regisztráció után a projektet, de szükség van technikai segítőktől és pakolóktól kezdve helyszíneket biztosítani tudó jelentkezőkön át fotósokra vagy írókra is.

Az eddigi castingvideókat itt lehet megnézni; mások mellett töltött már fel kisfilmet Szabó Simon és Farkas Franciska, az Aranyélet szereplője is.

Amíg gyűlnek a jelentkezések a színész- és producercsapatba, az Index bemutatja Novákék egy korábbi filmjét, a Nyócker! 8D című animációs gengsztermozit, Gauder Áron és Novák Erik talán leghíresebb munkáját. A Nyócker 2005-ben Európa legjobb animációs filmje lett az Annecy Animációs Filmfesztiválon, 2012-ben pedig elkészült a 3D-s változat. A film szereplői, a budapesti nyolcadik kerület suhancai egy időgép segítségével virágzó olajmezővé teszi a nyolckert, amiből jól meg is szedik magukat. De a költekező kölyköket kiszúrják a szülők, és jön a felelősségre vonás. A bajt csak tetézi Ricsi és Julika bimbózó szerelme, amit az örök rivális apák nem néznek jó szemmel. Ráadásul kiderül, hogy Bin Laden a sarki gyrososnál húzta meg magát. De még ennél is van rosszabb, a kerület nagyhatalmi konspiráció középpontjába kerül. A szülőföld megmentésére azonban összefognak a helyiek.

A Ragadozók Facebook-oldalát itt lehet követni.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?