Javier Bardem nem akarja megfeszíteni Woody Allent

2018.04.20. 15:30

A spanyol színész a Paris Match-nek adott interjúban mondta azt, hogy egyáltalán nem szégyelli, hogy Woody Allennel dolgozott a 2008-as Vicky Cristina Barcelona című filmben. Ezt azért mondta el, mert miután a mostohalánya azzal vádolta meg Allent, hogy éveken át zaklatta, rengeteg kollégája sietett kijelenteni, hogy szégyellik, hogy valaha is együtt dolgoztak a rendezővel, köztük  Timothée Chalamet, Rebecca Hall, Jessica Chastain, Greta Gerwig, Susan Sarandon, Natalie Portman, Ellen Page, Michael Caine, Colin Firth és Peter Sarsgaard is.

Ha lenne bizonyíték, hogy Allen bűnös, akkor soha többé nem dolgoznék vele. Ha lett volna akkoriban, akkor forgatás közben szállok ki. De nincs, így kétségeim vannak a vádakat illetően. Megdöbbent, ahogy bánnak vele. Két államban, New Yorkban és Connecticutban is ártatlannak nyilvánították, ráadásul hivatalosan. Ez a mai helyzet pontosan olyan, mint a 2007-es volt.

Dylan Farrow először több mint húsz évvel ezelőtt, nevelőszülei, Mia Farrow és Woody Allen szakításakor beszélt arról, hogy Allen hétéves korában zaklatta. A rendőrség akkor nem talált olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztották volna a vádakat. Az ügy 2014-ben került elő újra, amikor Farrow immár felnőttként közölte, hogy kitart az állításai mellett.

Tavaly decemberben a Harvey Weinsten-ügy kirobbanása után Dylan Farrow a Los Angeles Timesban közzétett egy cikket, amiben többek között azt írta: miközben Harvey Weinstein áldozataira mindenki odafigyel, vele és az őt ért traumákkal senki nem foglalkozik, pedig már évekkel ezelőtt elmondta, hogy még csak hétéves volt, amikor nevelőapja molesztálta. Azt is furcsállja, hogy miközben Weinsteint Hollywood kiközösítette, Allen tovább dolgozhat, sőt, senkinek eszébe sem jutott új filmjét levenni a mozik műsoráról.

Woody Allen szerint Dylant a szakítás miatt dühös Mia Farrow tanította be erre a történetre, ami nem igaz. Szerinte két, egymástól független szervezet is kivizsgálta az ügyet, és megállapították, hogy nem történt zaklatás. Emlékeztetett arra, hogy Moses Farrow, aki szintén Allen és Mia Farrow nevelt gyereke, tanúja volt, hogy Farrow betanítja Dylant, aki egyébként Allen szerint hiszi is, amit mond.