Bezárták Budapest egyetlen tetőmoziját

2018.07.19. 14:45

"Ahogy az elmúlt napokban tapasztalhattátok, több erre a hétre meghirdetett vetítésünket le kellett mondanunk, illetve más időpontra kerültek át a meghirdetett előadások. Az ok sajnos egyben megdöbbentő és szomorú: a Rooftop Cinemának társbérletben helyet adó klubot a VIII. Kerületi Önkormányzat azonnali hatállyal bezáratta" - áll a Budapest Rooftop Cinema csütörtöki közleményében. (A Corvin Club bezárásáról ebben a cikkben olvashatnak részletesebben.)

Budapest egyetlen tetőmozija a város legnagyobb tetőteraszán külön üzemeltetésben működött az elmúlt években a Corvin Club mellett, de az infrastrukturális sajátosságokat és az épület adottságait is figyelembe véve szoros együttműködésben. 

"Roppant tanácstalanok és végtelenül elkeseredettek vagyunk amiatt, hogy 2018-ban, Európa egyik kulturális fővárosában előfordulhat az, hogy egy financiálisan és politikailag is független intézményt egy tollvonással el lehet tüntetni a város, az ország kulturális szórakozásra vágyó közönsége elől" - írja a mozi csapata. Hozzátették, hogy dolgoznak a megoldáson, mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb újra vetíthessenek. 

Ne maradjon le semmiről!